Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Απεργία την Τρίτη στα ΜΜΕ



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη 26/9 οι δημοσιογράφοι μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία, περιφρουρώντας την οι ίδιοι, εκφράζοντας καθολική εναντίωση απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία.
Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει την ανάγκη ο κλάδος να είναι σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με τις θέσεις του, δεν προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπως τονίζει, «η συγκεκριμένη πρόταση της εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας ουσιαστικά ταυτίζεται με την εργοδοτική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία τάχα τώρα διαφωνεί, εστιάζοντας σε κάποιες λεπτομέρειες, όταν στις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις συνδιαλλαγής ανάμεσα σε κυβέρνηση - εργοδοσία - πλειοψηφία ΕΣΗΕΑ που έχουν προηγηθεί, ήδη τα "έχουν βρει"...».
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν και να διεκδικήσουν αιτήματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους, κάτω από το εξής πλαίσιο:
«Αποκλείουμε περικοπές παροχών. Ούτε χιλιοστό πίσω από τις σημερινές. Αποκλείουμε τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης. Δεν αποδεχόμαστε να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, από ειδικότητα, από σχέσεις εργασίας και οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Διεκδικούμε ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών - ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων. Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία.
Η δική μας προοπτική είναι: Ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, αντίστοιχες των αναγκών και των υπαρκτών δυνατοτήτων κάλυψής τους.
Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα "κλεμμένα" από το "κούρεμα". Αυτή είναι η μόνη οριστική λύση στο πρόβλημα της Ασφάλισης, και του ΕΔΟΕΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.