Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Έλα να παλέψουμε μαζί να κάνουμε την ανατροπή που χρειάζεται Όλοι μαζί θα νικήσουμε!!



Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Eνοχοποιούν τους αγώνες του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.
Στρώνουν το δρόμο στον κοινωνικό αυτοματισμό και την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης, διατηρώντας και ενισχύοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο.
          Με αυτήν την φαιά προπαγάνδα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών δικαιωμάτων που ζουν οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης προετοιμάζουν, καλλιεργούν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας. Αυτή η κοινωνία που έχει όνομα, τη λένε «καπιταλισμό», που τη σιχαίνεσαι γιατί σ’ όλα σου βάζει εμπόδια, δε μπορεί ξαφνικά και μόνο σ’ αυτό το θέμα να σκέφτεται «το καλό σου». Η κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε "θα δημιουργήσουμε". Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος; Μπροστά στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι και απειλεί την ίδια μας τη ζωή, σας καλούμε να οργανώσουμε και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα
Ενάντια στην πολιτική διάλυσης κάθε δημόσιας δομής Υγείας και Περίθαλψης. Ενάντια στην πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, ελαστικοποιεί σχέσεις εργασίας, οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία.
Τώρα που απολύεσαι, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις, ότι δεν μπορεί να σε σώσει κανένας Δ/ντής και κανένας υπουργός. Να συνειδητοποιήσεις ότι όταν δεν απεργούσες, τους βοηθούσες να σχεδιάσουν και να αποφασίσουν να μέτρα που παίρνουν τώρα σε βάρος σου, σε βάρος των συναδέλφων σου, της οικογένειάς σου και των παιδιών σου. Να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να δώσεις μόνος σου τη μάχη αυτή. Χρειάζεσαι τον συνάδελφό σου, όποιος κι αν είναι, όποια εργασιακή σχέση κι αν έχει, χρειάζεσαι ένα ταξικά προσανατολισμένο Σύλλογο, που δεν θα αποδέχεται τα τετελεσμένα, που δεν θα υποτάσσεται στις επιταγές της κυβέρνησης, που θα βάζει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων.
Χρειάζεται να καταλάβεις ότι το «μικρό και ευέλικτο» κράτος, που σου έλεγε η ΝΔ ή το «επιτελικό» κράτος που σου έλεγε το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το αντιλαϊκό κράτος, που σε θεωρεί άχρηστο και σε πετάει σαν σκουπίδι. Κλείσε τα αυτιά σου σ’ όσους ακόμα σε θέλουν φοβισμένο, σ’ όσους σου λένε ότι μπορούν να διαχειριστούν καλλίτερα το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, δεν μας το χαρίζει κανείς, δεν μας το εξασφαλίζει κανείς, παρά μόνο ο αγώνας μας για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να βάλουμε τον πλούτο που παράγουμε στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών μας.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν άμεσα και επείγοντα μέτρα ανακούφισης και προστασίας τους.
Μέσα από συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, οργανωμένα ο λαός πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα να μπορούν να καλύπτουν τις στοιχειώδεις, βασικές κοινωνικές ανάγκες για τον ίδιο και τα παιδιά του. Αγώνας που σήμερα θα βάζει τέτοια αιτήματα πάλης και που θα έχει σαν στόχο την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος για να απαλλαγεί μια και καλή από τα παράσιτα τους καπιταλιστές που του πίνουν το αίμα.

Μπροστά στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι και απειλεί την ίδια μας τη ζωή, σας καλούμε να οργανώσουμε και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα πάρε μέρος στης κινητοποίησης της ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!
Σύνθημα μας ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!

 Έλα να παλέψουμε μαζί να κάνουμε την ανατροπή που χρειάζεται

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!! 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Κίου 25    Τηλ.: 2310 442388,  6978339896,  6944295032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.