Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Εισαγγελέας ζητά από διευθυντή να καταδώσει μαθητές!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με κλήτευση εισαγγελέα ζητείται από τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας να παραδώσει τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη που έγινε στο σχολείο, στις 30 Οκτώβρη 2017. Τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης, κατ' απαίτηση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, κατήγγειλε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, καταθέτοντας ως Αναφορά τη σχετική ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Η Α' ΕΛΜΕ αναφέρει ότι τη μέρα της κατάληψης υπήρχε κοινή απόφαση των εκπαιδευτικών (Α', Β', Γ', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης), της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, της ΑΣΓΜΕ και μαθητικών συμβουλίων για διενέργεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως αντίστοιχα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη με κατάληψη μιας μέρας, και ειδικότερα της αυλής του σχολείου, καθώς το σχολείο ήταν κλειδωμένο.
Αναφορικά με την κλήτευση του εισαγγελέα, η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι «τέτοιες πρακτικές στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να κάνουν τους διευθυντές μάνατζερς αδιάφορους για τις όποιες παιδαγωγικές και άλλες συνέπειες προς τους μαθητές τους.
Οι διευθυντές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να λύνουν τέτοια ζητήματα με παιδαγωγικό τρόπο, μακριά από εισαγγελείς και όργανα καταστολής», τονίζει η ΕΛΜΕ, και ζητά να σταματήσουν άμεσα οι κλητεύσεις διευθυντών από τους εισαγγελείς για ζητήματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.