Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εταιρείας KOD-A στην Τουρκία

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της εταιρείας πληροφορικής KOD-A στην Τουρκία, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική οργάνωση και διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης.
Η εργοδοσία της εταιρείας KOD-A εκμεταλλεύεται το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο στην Τουρκία, για να εμποδίσει τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Αφού οι εργαζόμενοι κατάφεραν, με τη βοήθεια του Συνδικάτου SOSYAL-IS, να οργανώσουν το 40% των εργαζομένων της εταιρείας (που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης), η εργοδοσία υπέβαλε ένσταση στο υπουργείο Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως αν οι λόγοι που επικαλείται η εργοδοσία έχουν βάση ή όχι, ο νόμος αναβάλλει την κατοχύρωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων για 1,5 έως 2 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, η εργοδοσία κερδίζει χρόνο και προχωρά σε απολύσεις αγωνιστών εργαζομένων και άλλα μέτρα, χτυπώντας την οργάνωση που έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι. Ετσι, ακόμη και αν μετά από δυο χρόνια αναγνωριστούν η συνδικαλιστική οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοσία θα τα έχει ήδη χτυπήσει, ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση και βελτίωση μισθών και συνθηκών εργασίας.
Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν σε κάθε χώρα, επιτίθενται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα για συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Απέναντι στην επίθεση εργοδοτών - κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι έχουν το όπλο της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της εταιρείας KOD-A στο δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για επαναπρόσληψη των απολυμένων, σταμάτημα της επίθεσης στη συνδικαλιστική οργάνωση, έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου στην Ελλάδα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της KOD-A».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.