Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡ...



ΠΑΜΕ

Κινητοποίηση στο Σύλλογο Συμβολαιογράφων - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Σήμερα σου δίνουν μέρισμα, αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». Με αυτά τα συνθήματα, το ΠΑΜΕπραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση το πρωί της Πέμπτης έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη Διοίκηση του Συλλόγου και απαίτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και σε περίπτωση που δεν υπάρχει, να μην προχωρούν σε πλειστηριασμούς.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης των συμβολαιογράφων που στην ουσία στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και τους τραπεζικούς ομίλους.
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος τόνισε ότι «θα μας βρίσκετε μπροστά σας» και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τον αγώνα για να μη χαθεί κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας. Σημείωσε ότι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Σωματείο πρέπει να γίνει καταγραφή για τα σπίτια που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ

«Η παράσταση είχε σκοπό να καταγγείλει την προκλητική στάση που κρατάει η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου, η οποία αγωνιά για την σωτηρία των τραπεζών και σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι προπαγανδίζουν την επιχειρηματολογία των μονοπωλίων για να αρπάξουν την εργατική -λαϊκή κατοικία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ για τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Και προσθέτει:
«Στη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ρούσκα, απαιτήσαμε να μην προχωρούν οι συμβολαιογράφοι σε πλειστηριασμούς ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει νομική κατοχύρωση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και όπως και οι ίδιοι παραδέχονται δεν γνωρίζουν αν το πλειστηρίασμα είναι ή όχι λαϊκή κατοικία. Από μεριάς του δήλωσε ότι δεν θα αναλάβουν την ευθύνη της χρεοκοπίας ενός συστήματος και ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς τράπεζες, εννοώντας ότι θα συνεχίσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει για τον πλειστηριασμό 10.000 ακινήτων.
Καλούμε τα σωματεία σε ένταση της πάλης για να μη χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι, να προχωρήσουν αποφασιστικά στην καταγραφή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που είναι εκτεθειμένοι σε κόκκινα δάνεια και χρέη προς την εφορία, να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε γειτονιά. Να προχωρήσουν σε παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην έδρα που επιλέγεται να διεξαχθούν».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.