Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                                                       www.das-oasa.gr     ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo                                   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    25-9-2017
ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Συνάδελφοι-σσες, μεγάλος ο «κουρνιαχτός» που σηκώθηκε για τον τρόπο εκλογής της εφορευτικής επιτροπής στη Γ. Συνέλευση, και συνεχίζετε και μετά από αυτή με ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν.
Προφανώς και πρέπει οι διαδικασίες να είναι νόμιμες και καθαρές, ωστόσο αυτό πρέπει να το κρίνουν οι νομικοί με βάση τους νόμους που ισχύουν καθώς και οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς (Ομοσπονδία, Υπουργείο, Διοίκηση ΟΑΣΘ).
Η άποψη της ΔΑΣ είναι ότι εάν στο τέλος αποδειχθεί ότι η όλη διαδικασία ήταν παράτυπη τότε θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.
Όλοι όσοι συμμετέχουν και συντηρούν το κλίμα της τεχνίτης πόλωσης έχουν ως στόχο και σκοπό τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από την πραγματική συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στις τάξεις των εργαζομένων και αυτή δεν είναι άλλη από το ερώτημα τι εκπροσώπους θέλουν.
Η ουσία βρίσκετε στο ότι όλοι οι παραπάνω δεν έβγαλαν άχνα στη Γ. Συνέλευση για την εφαρμογή του νόμου 4482/2017, την οδηγία 1370 της Ε.Ε. και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα για την:
  • Περικοπή των μισθών των εργαζομένων
  • Υπερωριακή εργασία για τους οδηγούς με 4 και 5 ευρώ μεικτά την ώρα
  • Μείωση των ρεπό σε όσους δουλεύουν κύκλωμα εργασίας
  • Εντατικοποίηση της εργασίας των οδηγών, ελεγκτών κομίστρου και τεχνιτών με ορισμό στόχων που θα πρέπει να πιάνουν για να πάρουν το σχετικό χρηματικό επίδομα
  • Αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 30’ τη μέρα για τους υπαλλήλους γραφείου
  • Την παράδοση σε νέο ιδιώτη του ΟΑΣΘ (ΑΣΥΘ) μετά την εκκαθάριση του
Όλοι αυτοί που «τρώγονται» για το ποιος θα έχει την καρέκλα του Εκπροσώπου στηρίζουν όλοι μαζί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ και το Υπουργείο Μεταφορών στις αντεργατικές επιλογές τους.
Ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ αναλύσαμε -έστω και περιορισμένα- στη Γ. Συνέλευση τα βασικά σημεία της νέας ΣΣΕ και προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους για την επερχόμενη λαίλαπα.

Παλεύουμε για:
  • Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων ετών χωρίς νέες μειώσεις μισθών.
  • Εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα-κατάργηση των εργολάβων- και ένταξη των εργολαβικών συναδέλφων στο μόνιμο προσωπικό.
  • Να μπει τέλος στην απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου με άμεση χρηματοδότηση από το κράτος για την επισκευή των οχημάτων.
  • Επάνδρωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό για την κάλυψη κενών θέσεων  σε κίνηση και συντήρηση.
  • ΟΑΣΘ δημόσιο, κοινωνικοποιημένο, με συμμετοχή και εργατικό έλεγχο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν πραγματικούς εκπροσώπους εργαζομένων, και όχι  εργοδοτικά και κυβερνητικά φερέφωνα, που να παλεύουν για τα συμφέροντα τους και όχι για τις καρέκλες να στηρίξουν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο τον υποψήφιο 
της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ Τσαρίδη Νικήτα.
  
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.