Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς

Καλαμαριά, 15/11/2016

     
Αγαπητοί γονείς,

      Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη σύσκεψη της 9ης Νοεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της μικρής συμμετοχής των γονέων.  Κάποια σχολεία βέβαια απουσίαζαν δικαιολογημένα, διότι είχαν την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή τους.
      Οπωσδήποτε η συμμετοχή των γονέων είναι προαιρετική, όμως αν δεν συμμετέχουμε, πώς θα διεκδικήσουμε συλλογικά;  Σε καιρούς δύσκολους, απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, ακόμη περισσότερο πείσμα.
·         Γιατί εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο χώρο για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων, που για δεκαετίες αντιμετωπίζει η Παιδεία.
·         Γιατί αν δεν ασχοληθούμε εμείς με τα προβλήματα των παιδιών μας κανείς δεν θα το κάνει.
·         Γιατί τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνουν και διογκώνονται. Μόνο η συλλογικότητα και η συσπείρωση μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.
·         Γιατί το «τίποτα δεν μπορεί να γίνει» είναι ένας βολικός ΜΥΘΟΣ.
·         Γιατί ο κοινωνικός ιστός έχει χαλαρώσει επικίνδυνα και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τη διάλυσή του .
·         Γιατί το ανοικτό σχολείο, το ήρεμο κλίμα, το φιλικό και γνώριμο περιβάλλον είναι βασικές προϋποθέσεις για την μόρφωση των παιδιών μας.


Από την άλλη, ας σκεφτούμε ότι η ενεργός συμμετοχή των γονέων στα δρώμενα του σχολείου ή ακόμα και του Δήμου μας, παραδειγματίζει τα παιδιά μας στο να είναι ενεργοί πολίτες.  Τα βοηθάει να αναπτύξουν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, της συνεργασίας, της συμμετοχής, της κοινωνικότητας γενικότερα. Το κυριότερο: μαθαίνουν να κρίνουν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να έχουν δημιουργική σκέψη, να έχουν αντίληψη της πραγματικότητας.  
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους συλλόγους που πρόκειται να κάνουν εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δηλώνει ότι θα στέλνει έναν εκπρόσωπό του σε όποιο σχολείο ζητάει βοήθεια, προκειμένου αυτός να διευκολύνει στις διαδικασίες.  Παρακαλούμε επίσης να μας κοινοποιήσετε τα αποτελέσματα των εκλογών σας, είτε έχετε εκπρόσωπο στην Ένωση είτε όχι.
Καλό θα ήταν, στις συνελεύσεις των σχολείων να συζητηθεί και το θέμα του φεστιβάλ παιδείας, το οποίο όπως είπαμε, πρόκειται να διοργανώσουμε το Μάρτιο 2017 ενισχυτικά, κι όχι σε αντιπαράθεση μ’ αυτό του Δήμου.  Είναι μια προσπάθεια να προάγουμε τον πολιτισμό και να συμβάλλουμε στην προβολή τόσο των σχολείων μας όσο και των μαθητών μας.  Θα στείλουμε ενημερωτικά έγγραφα και στους Διευθυντές, έτσι ώστε να υπάρξει συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς.
Η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς, προσδοκεί στην ενεργό συμμετοχή και στη βοήθεια των γονέων, έτσι ώστε να γίνει ο μοχλός πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων μας και της παιδείας γενικότερα.  

Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.