Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΤΟ


Παρέμβαση ενάντια στην προώθηση αγγελιών εργασίας στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησαν στη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ. Ως μια συμβολική κίνηση, μοίρασαν φωτογραφίες από τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαίτησαν από τη διοίκηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη αγγελία, όπως και έγινε λίγο αργότερα.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι προσπάθειες για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και ΑΠΘ. Λίγο καιρό μετά την προσπάθεια υπογραφής «Μνημονίου Συνεργασίας» μεταξύ του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και του ΝΑΤΟ (που εμποδίστηκε από κινητοποιήσεις), οι πανεπιστημιακές αρχές προκάλεσαν για ακόμη μια φορά, όταν μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου Διασύνδεσης (ΔΑΣΤΑ) του ΑΠΘ, πρότειναν θέσεις εργασίας στις δομές του ΝΑΤΟ. Όπως αναφερόταν στην ιστοσελίδα του ΔΑΣΤΑ, «οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον στα γραφεία του ΝΑΤΟ». Προτείνουν, δηλαδή, στους νέους επιστήμονες να πάνε να δουλέψουν στο σφαγέα των λαών.

Η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές να δώσουν μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ΚΚΕ και ΚΝΕ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στη συνεχή και εξελισσόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών, μονοπωλιακών ομίλων. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να εμπλέξει παραπέρα τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, η διοίκηση του ΑΠΘ δεν μένει αμέτοχη. Πυκνώνουν οι προσπάθειες για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και ΑΠΘ.

Ο λαός και η νεολαία, οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες, δεν ξεχνούν τα "έργα και τις ημέρες" των ΝΑΤΟικων. Είναι αυτοί που 60 χρόνια τώρα σκορπούν μόνο θάνατο, χούντες και τρομοκρατία. Αιματοκύλησαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, υποκίνησαν τη χούντα στην Ελλάδα, διχοτόμησαν την Κύπρο. Αλλά και σήμερα το ΝΑΤΟ συνεχίζει το φονικό του έργο, με την επέμβαση στη Συρία, την προετοιμασία για επέμβαση στη Λιβύη, τα σχέδια που απεργάζεται για το Αιγαίο και συνολικά για την περιοχή μας, που μυρίζει μπαρούτι.

Την ώρα, δηλαδή, που πρέπει να επαγρυπνούμε για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, το ΑΠΘ μας στέλνει να δουλέψουμε για λογαριασμό των μακελάρηδων! Και μη βιαστεί κανείς να υποστηρίξει ότι πρόκειται για λάθος ή ότι είναι τίποτα αθώες θέσεις (Πληροφορικής κ.λπ.) που δεν έχουν άμεση σχέση με το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, γιατί είναι αυτονόητο ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός που παράγει ειρήνη, αλλά εξολοκλήρου πόλεμο.

Το παραπάνω δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά από ό,τι φαίνεται πρόκειται για εξελισσόμενη διαδικασία. Βαρύτατες ευθύνες έχει η διοίκηση του ΑΠΘ, που προωθεί μια τέτοια συνεργασία και ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα του πανεπιστημίου στον εγκληματικό αυτό οργανισμό.

Αποτελεί πρόκληση! Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, παρά μόνο τους κίνδυνους που εγκυμονούν από τους σχεδιασμούς των αστών και των συμμαχιών τους σε διεθνές επίπεδο. Παίρνουμε θέση, δεν συμβιβαζόμαστε με τις θυσίες χωρίς τέλος, δεν θα επιτρέψουμε την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια. Η πρόκληση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη τόσο από το λαϊκό όσο και το φοιτητικό κίνημα. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας ώστε να απεμπλακεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.