Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»Σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα


Παρακαταθήκη η απεργία για να σπάσει ο φόβος και το κλίμα αναμονής
Οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης, την ώρα που συναντιούνται στο δρόμο
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» έδωσαν για δεύτερη φορά τη μάχη της απεργίας μέσα στον ίδιο μήνα, με απόφαση του σωματείου τους. Παρά τις δυσκολίες και το ιδιαίτερο βάρος που έριξε στα καταστήματα της περιοχής η εργοδοσία και η συνδικαλιστική πλειοψηφία, για να υπονομεύσει τον αγώνα, η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία είναι ενθαρρυντική.
Μάλιστα, την ίδια μέρα απεργούσαν και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», διεκδικώντας δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Οι δυο απεργιακές συγκεντρώσεις, των εργαζόμενων του «Μαρινόπουλου» στο κατάστημα του Βαρδάρη και της «Καρυπίδη» στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ, ενώθηκαν και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου έγιναν ομιλίες και ακολούθησε συνάντηση με την εκπρόσωπο της υφυπουργού. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι Λαϊκές Επιτροπές όλης της Θεσσαλονίκης, ενώ την αλληλεγγύη του ΚΚΕ μετέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚόμματοςΣωτήρης Ζαριανόπουλος.
Στην Καβάλα, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 90% στα δυο καταστήματα της «Μαρινόπουλος», που τελικά έμειναν κλειστά. Από νωρίς το πρωί, υπήρχε απεργιακή περιφρούρηση, με τους απεργούς να ενημερώνουν τους πελάτες για τα αιτήματά τους, αποσπώντας ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση. Το κεντρικό κατάστημα δεν άνοιξε καθόλου, ενώ το μικρότερο υπολειτούργησε για λίγες ώρες με δυο εργαζόμενους, αλλά οι πελάτες δεν έμπαιναν μέσα να ψωνίσουν μόλις ενημερώνονταν για την απεργία.
Ολοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κατάστημα και στη συνέχεια έγινε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εκλεγμένοι του κλαδικού Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Καβάλας και του επιχειρησιακού σωματείου Εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» Β. Ελλάδας κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια, οι απεργοί κατευθύνθηκαν στηΔράμα, όπου έγινε παρέμβαση στα δύο καταστήματα της πόλης και συζήτηση με τους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.