Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… (πλειστηριασμοί-κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο)

Σχετική εικόνα
ΠΗΓΗ
Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δεν πέρασε πολύς χρόνος, για να αποδειχθεί ο λόγος που δεν έγινε ποτέ συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών συνδημοτών μας.
Η διοίκηση του Δήμου είχε αποφασίσει να εφαρμόσει κατά γράμμα την απόφαση της κυβέρνησης, να μπουν στο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χρέη και προς τους Δήμους από 500€ και πάνω, που ισχύει από 1/5/2018. Καθώς επίσης, να αξιοποιήσει και πλήθος άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους Δήμους, ευθυγράμμιση του χρόνου και των διαδικασιών παραγραφής τους με αυτές του δημοσίου, έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών, δημοτικών αρχών από ελεγκτικό συνέδριο, καταλογισμό τυχόν παραλήψεων είσπραξης οφειλών σε υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικές αρχές, για να βάλει «χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι μέχρι τώρα έβλεπαν το «χέρι» τραπεζών και εφορίας να κάνει αυτή τη «βρώμικη» δουλειά. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», είχαμε θέσει το θέμα με επιστολή προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου από 17/04/2018, με τίτλο: «ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;».
Μετά από τρεις φορές που θέσαμε το θέμα, κανείς στο δημοτικό συμβούλιο δεν είπε την παραμικρή κουβέντα, μόνο προς το τέλος Μάη, ο πρόεδρος, για να σώσει προφανώς την τιμή όλων, μηδέ εξαιρουμένης της λαλίστατης κατά τα «άλλα» αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι όσο θα είναι εκείνος πρόεδρος, δεν πρόκειται να βγει στη «σέντρα» των πλειστηριασμών κανένας δημότης Καβάλας.
Τελικά, δεν ήταν εκατοντάδες οι συνδημότες μας που μπήκαν στο εισπρακτικό-φορομπηχτικό στόχαστρο της κυβέρνησης, αλλά η πρώτη χιλιάδα και έπονται, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, πολλές άλλες.
Σημ.: Τώρα ο λόγος ανήκει σε αυτούς που την πληρώνουν και σε αυτούς που θα την πληρώσουν αύριο, αργά, ή γρήγορα, κανείς δεν μπορεί να πει, δεν με αφορά. Οργανωμένη αντίσταση, αντίδραση, διαμαρτυρία μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα».
ΓΙΑ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.