Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ....Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


Τα ταξικά σωματεία οργανώνουν την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας. Σ ́ αυτά τα πλαίσια οργανώνουμε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συναδέλφου μας, που είναι προγραμματισμένος για το επόμενο διάστημα.
Μέσα στον Ιούλη η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε εταιρία της χημικής βιομηχανίας, με δύο ανήλικα παιδιά. Το χρέος του προέρχεται από στεγαστικό δάνειο, στο οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Το ακίνητο που πλειστηριάζεται είναι η πρώτη κατοικία του. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί από τον συνάδελφο, για διευθέτηση του δανείου του. Προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της τράπεζας στην οδό Ίωνος Δραγούμη 21 (πρώην Εμπορική Τράπεζα), την Τετάρτη 27/6 και ώρα 11.00 π.μ. Καλούμε όλα τα σωματεία στην κινητοποίηση, με άμεσο αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχθεί η τράπεζα την πρόταση συμβιβασμού που έχει ο ίδιος καταθέσει.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Συναγωνιστές – συναγωνίστριες
Το μεγάλο κεφάλαιο, η Κυβέρνηση και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιός και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση. Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.
Τοπική γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ
Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 233 134, 2310 529 907

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.