Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Εργατοπατέρες, μπράβοι, δικαστικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί – Η νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης


ΠΗΓΗ..http://www.katiousa.gr/politika/ergatiki-taksi/ergatopateres-mpravoi-dikastikoi-ola-ta-katharmata-doulevoune-mazi-notheia-sto-ergatiko-kentro-kozanis/
 
Συνήθως τα ΜΜΕ αδιαφορούν για τέτοια θέματα. Τους είναι πολύ πιο  βολικό το στερεότυπο για τις συντεχνίες, τα προνόμιά τους κτλ, που τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όταν πάλι δεήσουν να ασχοληθούν, μεταφέρουν το στερεότυπό τους αντεστραμμένο: κόμματα και παρατάξεις που μαλώνουν μεταξύ τους, ο καθένας λέει τα δικά του, ψάξε να βρεις ποιος έχει δίκιο…
Κι όμως, η περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης συμπυκνώνει όντως τις πραγματικές παθογένειες που μαστίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διασφαλίζουν τη μακροημέρευση των εργατοπατέρων και τη διαιώνιση της μιζέριας και της ηττοπάθειας, ότι τίποτα δεν αλλάζει…
Απ’ όλα έχει ο εργατοπατερικός μπαχτσές.
Χαρτόκουτα που βαφτίζονται κάλπες, ενστάσεις που απορρίπτονται από το προεδρείο χωρίς να φτάσουν ποτέ στο Σώμα της Συνέλευσης. Απροκάλυπτη νοθεία με σωματεία σφραγίδες και ψηφοφόρους δέντρα, που αυξάνονται και πληθύνονται κάθε χρόνο, για να αυξηθούν τεχνητά κι οι αντιπρόσωποι -τα κουκιά, κατά το κοινώς λεγόμενο- στα δευτεροβάθμια όργανα. Σώματα που συγκαλούνται στα κρυφά, ανακοινώνονται δημόσια λίγο πριν γίνουν και τελικά γίνονται… “πριν την ώρα τους” κι έχουν ήδη τελειώσει την ώρα που “προαναγγελόταν” η διεξαγωγή τους… Σύνεδροι που αποκλείστηκαν αρχικά από το Σώμα, αλλά σε δεύτερη φάση αποφαίστηκε να συμμετάσχουν κανονικά, για να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί, μετά από τα κομπρεμί και τις συνεννοήσεις μεταξύ ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και μιας διάσπασής τους: βάλε μέσα τους δικούς μου, για να μπουν και οι δικοί σου…
Την τελευταία εβδομάδα, έκαναν τα πάντα για να ολοκληρώσουν την εκλογική τους νοθεία. Λύσσαξαν εναντίον των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν το ΕΚ για να ακυρώσουν το σχεδιασμό τους. Έβγαζαν μπροστά στις κάμερες άναρθρες κραυγές για “κομματικούς μηχανισμούς”, “φασίστες” κι άλλες σχετικές κορόνες για το σόου της υπόθεσης και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας για να αδειάσει το κτίριο από τους “ενοχλητικούς καταληψίες”.
Τελικά χάρη στην αγαστή συνεργασία μπράβων και της δικαστικού αντιπροσώπου, εξέλεξαν στα κρυφά και σαν τους κλέφτες εφορευτική επιτροπή, ειδοποιώντας μονάχα τους εαυτούς τους. Έδρασαν δηλαδή στο σκοτάδι, όπως τους αρμόζει -όπως σημειώνει και η ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας, που κατήγγειλε τη μεθόδευση.
Όποιος πίστευε ότι ο εκφυλισμός και η κατρακύλα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ είχε όρια, έπεσε έξω. Στο σκοτάδι όπως τους αρμόζει, προχώρησαν με άθλιες μεθοδεύσεις, με την παρουσία μπράβων, στην «εκλογή» εφορευτικής επιτροπής.
Εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα αναγνωρισμένο σώμα για να εκλέξει εφορευτική επιτροπή, σήμερα έκαναν ένα νέο βήμα στην εφευρετικότητα τους για το πώς θα προχωρήσουν την νοθεία.
Ανακοίνωσαν την διαδικασία για «εκλογή» εφορευτικής επιτροπής μισή ώρα πριν ξεκινήσει (στις 6:30 μ.μ ενώ καλούσαν στις 7:00μ.μ) χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν αντιπρόσωπο πέρα απο τον εαυτό τους. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ενώ ανακοίνωσαν ότι η διαδικασία ξεκινούσε στις 7:00μ.μ η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις 6:00μ.μ.
Είναι αλήθεια ότι η κατάντια αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνδρομή της δικηγόρου κ.Αγραφιώτη που είχε το ρόλο του δικαστικού και έβαλε την υπογραφή της σε αυτόν τον εκφυλιστικό κατήφορο, αφού εκτέλεσε πιστά όλο το σχεδιασμό των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ. Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος,επιτρέποντας τον εαυτό της να γίνει υποχείριο των εν λόγω παρατάξεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματα του. Οτι δεν έχουν όρια στον κατήφορο τους με σκοπό να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα με ένα σκοπό. Το πως θα προσδέσουν το εργατικό κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου την στιγμή που ετοιμάζεται νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Δεν θα τους περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.