Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων

ΠΕΜΕΝ             ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ          ΠΕΕΜΑΓΕΝ          ΠΕΣ/ΝΑΤ    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 Γενάρη 2018

         
            Τα ναυτεργατικά σωματεία  ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που πραγματοποιούν με το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία όλης της χώρας και με το συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.
          Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των αγροτών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καταδυναστεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας.    
Αυτές οι δυνάμεις καλλιεργούν αυταπάτες για «δίκαιη ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια», με το χρέος να αυξάνεται διαρκώς σε σχέση με το ΑΕΠ και η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων χωρίς ημερομηνία λήξης.
          Η δύναμη μας πολλαπλασιάζεται όταν τα αιτήματα έχουν στόχο τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όταν οργανώνουμε και αναπτύσσουμε αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση, όπως την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε, την ΚΑΠ, όπως την συνθήκη του Μάαστριχ και τις λεγόμενες 4 ελευθερίες τους κεφαλαίου.
          Καλούμε τους αγρότες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, να απομονώσουν τις δυνάμεις του συντεχνιασμού, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις διαχωριστικές γραμμές συγκαλύπτοντας την αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής.
          Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με την αλληλεγγύη τους στο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με οργάνωση και αγώνα να οικοδομήσουμε μέτωπο για την ανατροπή της  καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  ο πλούτος που παράγεται να είναι στα χέρια της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.