Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «SELECTA HELLAS»

Καταγγέλλει επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων
Την κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παρεμπόδιση της δράσης του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Selecta Hellas», στην Καβάλα.
Εδώ και δύο μήνες, οι εργαζόμενοι στο φυτώριο της «Selecta Hellas» διεκδικούν τη βελτίωση των όρων εργασίας στο θερμοκήπιο. Κύριο αίτημά τους είναι η κατάργηση του καθεστώτος του εργοσήμου και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η εργοδοσία αρχικά απάντησε με την άμεση απομάκρυνση των περισσότερων εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν από την παραγωγή, στερώντας τους ακόμη και τα δύο μεροκάματα τη βδομάδα που τους πρόσφερε. Ταυτόχρονα, στελέχη της εταιρείας επιδόθηκαν στην τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζομένων, στοχοποιώντας τα μέλη του Σωματείου που βρίσκονται ακόμα μέσα στην παραγωγή, στα οποία ασκούν καθημερινή πίεση να υπογράψουν χαρτί «αποκήρυξης» του επιχειρησιακού τους σωματείου, ενώ απαγορεύουν την είσοδο στους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.
Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Δηλώσεις μετανοίας να ψάξουν να βρουν αλλού! Νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, όμως άδικος κόπος. Ολα αυτά τα κάνουν γιατί φοβούνται το τι μπορούμε να καταφέρουμε αν οργανωθούμε και παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Τρέμουν μην χάσουν κομμάτι από τα κέρδη τους, που βγαίνουν από το δικό μας ιδρώτα και την εκμετάλλευση. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Φωτεινό παράδειγμα είναι τα μέλη μας που παρά τη συνεχή τρομοκρατία δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα. Πρέπει να σπάσουμε το φόβο που καλλιεργούν, να δυναμώσουμε το σωματείο μας, που αποτελεί τη φωνή μας, και να αντεπιτεθούμε.
Διεκδικούμε: Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά. Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους. 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο. Βασικό μισθό στα 751 ευρώ το μήνα και από εκεί και πέρα να προστίθενται ό,τι επιπλέον επιδόματα δικαιούμαστε (πτυχία, τριετίες κ.ά.). Ενσημα, Βαρέα και Ανθυγιεινά. Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.