Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Απουσία σχολικών σαν τροχονόμων στα σχολεία

     Καλαμαριά, 3/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων καταγγέλλει την απουσία σχολικών σαν τροχονόμων στα σχολεία μας!.

Πολλά ακούσαμε περί «κανονικότητας» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Κι όμως ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων σε διάφορα άλλα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη σχολικών τροχονόμων. 
Οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να τοποθετούνται στα σχολεία από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους και βέβαια να προσληφθούν κανονικά με μόνιμη σύμβαση εργασίας και να μην αμείβονται με ψίχουλα.
Οι υπεύθυνοι του Δήμου μας λένε ότι οι τροχονόμοι θα τοποθετηθούν το Νοέμβριο γιατί τότε θα υπάρχει το κονδύλι για την πρόσληψή τους, αν υπάρχει. Και μέχρι τότε? Θα αρκεστούμε σε ευχολόγια να μην συμβεί το κακό?? Ή μήπως να αναλάβουμε οι ίδιοι οι γονείς την ευθύνη να γεφυρώσουμε το κενό μέχρι το Νοέμβριο,  όπως προτείνουν και προτρέπουν κάποιοι διευθυντές σχολείων?
Εμείς θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθεί κανένας γονιός να παίξει το ρόλο του τροχονόμου ούτε μια μέρα, αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη ευθύνη .
Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια.
Η ασφάλεια των παιδιών μας κατά την μετάβαση και την αποχώρηση από το σχολείο είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν την διαπραγματευόμαστε ούτε για μία μέρα.

                                                                                                                        

                                                                                                                     Το ΔΣ

                                                                                                           της Ένωσης Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.