Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Με οργάνωση, συμμετοχή και αγώνα θα ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια τους. Οι αγώνες είναι μπροστά μας.

Εφοπλιστές, κυβέρνηση και ΥΕΝ, μαζί με την πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΝΟ, συνεχίζουν την αντιναυτεργατική – αντιλαϊκή πολιτική. Εχθές για άλλη μία χρονιά υπέγραψαν κατάπτυστη συμφωνία, με μηδενικές αυξήσεις στη ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ, σε μία προαποφασισμένη συμφωνία στο παρασκήνιο, που συναλλάσσονται οι κοινωνικοί εταίροι, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το κατάντημα της πλειοψηφίας της Ε.Ε. της ΠΝΟ είναι ότι αδιαφορεί για τον 4387/16, τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το χτύπημα των συντάξεων. Τα σχέδια τους  φαίνονται στην τροποποίηση του Π.Δ. 251/1981  «Ενδιαίτηση πλοιάρχου και πληρώματος Ελληνικών Εμπορικών Πλοίων», που καταργεί ειδικότητες και ΣΣΕ, κυρίως στις γενικές υπηρεσίες, εισάγοντας το θεσμό του catering, ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και υποβαθμίζοντας τη ζωή και την υγεία του συνόλου των ναυτεργατών.  
Στα χέρια των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, των νεοεισερχομένων, βρίσκεται η κατεύθυνση για την οργάνωση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα.
Αυτές οι πολιτικές είναι καταδικασμένες από το σύνολο του ναυτεργατικού κόσμου, από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Με οργάνωση, συμμετοχή και αγώνα θα ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια τους.
Οι  αγώνες είναι μπροστά μας.



ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.