Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Καταγγέλλει τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από το 

ψηφοδέλτιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών 

«Φαιστός»
Τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς «Φαιστός», καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Το ΔΣ του Συλλόγου αποκλείει τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν κάνει μέχρι και σήμερα αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο της «Φαιστού»,από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών, που διεξάγονται την Τρίτη 23 Μάη στο Πολύκεντρο του δήμου Φαιστού στις Μοίρες.
Ο ισχυρισμός που προβάλλεται για την απόφαση αυτή είναι ότι αναγράφεται στο καταστατικό του Συλλόγου ότι οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές ύστερα από απόφαση του ΔΣ, το οποίο συνεδρίασε τελευταία φορά την προηγούμενη Τρίτη, επομένως όσες αιτήσεις γίνονται μετέπειτα δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.
Όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:
«Ο πρόεδρος του Συλλόγου για όσες περιπτώσεις συναδέλφων δεν έχουν κάνει αίτηση στο Σύλλογο της "Φαιστού" μας είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, θα λάβουν βεβαίωση που θα τους καλύψει, αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν. Μετέθεσε τις ευθύνες για αυτόν τον αποκλεισμό στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που δεν ενδιαφέρονται και δεν ενημερώθηκαν και τους στέλνει στο .... Ηράκλειο, όπου ο Σύλλογος “Δ. Θεοτοκόπουλος” δέχεται αιτήσεις εγγραφής μέχρι την ημέρα της Γ.Σ. Άλλωστε, σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών όλοι μπορούν να γραφτούν και να ψηφίσουν ως και την ημέρα των εκλογών!
Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη στάση του ΔΣ να μην διατίθεται να διευκολύνει τους συναδέλφους την ημέρα των αρχαιρεσιών, να τους αποκλείει από το σωματείο της περιοχής τους και να τους στέλνει στο Ηράκλειο αν θέλουν να ψηφίσουν.
Θεωρούμε υποκριτικό η παράταξη της Ενωτικής Κίνησης που έχει τους συσχετισμούς στο σωματείο να καμώνεται για το ενωτικό της ψηφοδέλτιο που ενώνει τους συναδέλφους, αλλά την ίδια στιγμή να τους αποκλείει από τις συλλογικές διαδικασίες.
Θεωρούμε ότι τα σωματεία είναι για όλους τους εργαζομένους και πρέπει να τους ενώνουν μπροστά στα κοινά τους αιτήματα και όχι να τους διαχωρίζουν σε αυτούς που ενδιαφέρονται και αυτούς που δεν ενδιαφέρονται.
Δεν νοείται σωματείο εργαζομένων να διώχνει εργαζομένους!! Δε νοείται σωματείο εργαζομένων που υποτίθεται πως πρέπει να τους στηρίζει και να τους καλύπτει, να τους στέλνει σε άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να ψηφίσουν!!
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι σε αυτή τη δυσάρεστη θέση να παραβρεθούν την Τρίτη στη ΓΣ και να απαιτήσουν να μπορέσουν να ψηφίσουν!
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Ένα σωματείο για όλους τους εργαζομένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.