Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση υγειονομικών και συνταξιούχων

Αρχική
Συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι των τριών διασυνδεόμενων νοσοκομείων («Γ. Γεννηματάς», ΑΧΕΠΑ και «Αγιος Δημήτριος»). Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνταξιούχοι όλων των Ταμείων μετά από κάλεσμα της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Περιέγραψαν τις δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, με μεγάλη εντατικοποίηση, με μειωμένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κ.λπ. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την απόφασή της να καλύψει μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κ.λπ.
Απαίτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, όλων των κλάδων, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μπει τέλος στην απίστευτη εντατικοποίηση, ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε βαριές - ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, κ.λπ.
Με συνθήματα όπως «οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία»«δώστε λεφτά για την υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ένταση επικράτησε, όταν, την ώρα που η πορεία βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Φιλίππου, ένας νεαρός με το μηχανάκι του, σε μια επιθετική κίνηση, προσπάθησε να περάσει το δρόμο. Πάτησε τα πόδια του γραμματέα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, που βρισκόταν μπροστά στο μπλοκ των συνταξιούχων και όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, κινήθηκε με επιθετικές διαθέσεις εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.