Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μαζικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη
Σε κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στα μέτρα τους παίρνουμε τα μέτρα μας», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι διαδήλωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο. Ταυτόχρονα, κατήγγειλαν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία και απαίτησαν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν επίσης οι αντιπροσωπείες κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας που συμμετέχουν στη διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό που διοργανώνει η ΚΝΕ σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Σημείωσε ότι οι αγώνες που οργάνωσαν και οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, με συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους κλάδους, τσαλακώνουν την εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, ότι τα μέτρα έχουν τάχα τη συναίνεση του λαού για να μην κινδυνέψει η αξιολόγηση. «Κάνουμε καθαρό», τόνισε, «ότι τα σωματεία και οι οργανώσεις που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δουλειά, στο μισθό, στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και την Ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν δεχόμαστε κανέναν περιορισμό στη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμιά μας, να γίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό κρέας για τα κανόνια τους».
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτισε επίσης ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Κόκα Κόλα» Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ.
Ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης η οποία ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης, στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, μέχρι την Καστοριά, ο εργαζόμενος λαός διαδήλωσε ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία και έστειλε μήνυμα ενάντια στη νέα σαρωτική επίθεση κυβέρνησης - κουαρτέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.