Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σε απόγνωση οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος των Συλλόγων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης
ΠΗΓΗ
Η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος των Συλλόγων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, μιλά για το σοβαρότατο, βιοποριστικό πλέον, πρόβλημα των συμβασιούχων
Η συμβασιούχος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος των Συλλόγων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, συμπυκνώνει με μια φράση το πρόβλημα που πάει να μετατραπεί σε κρίση, καθώς κάποιοι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων που ξεπέρασαν τους 24 μήνες.
Και στη Θεσσαλονίκη, ειδικά στον κεντρικό δήμο, είναι 700 και πλέον άτομα, οι περισσότεροι ίσως αριθμητικά από οποιονδήποτε άλλο δήμο της χώρας, πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή οι μοναδικοί εργαζόμενοι στις οικογένειές τους.
«Για εμάς οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι. Για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η ρύθμιση Βερναρδάκη ήταν ξεκάθαρη», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς.
Και το ξεκαθαρίζει σε όλους του τόνους: «Είμαστε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, ό,τι μπορέσαμε το κάναμε, και προσφυγή κάναμε στο Συνέδριο. Μέχρι εδώ για εμάς, είναι υπόθεση άλλων να λύσουν το πρόβλημα».
Και το πρόβλημα είναι τέτοιο, που περικλείεται στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (δύναμη του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης), η οποία κάλεσε «τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους να στηρίξουμε από το υστέρημά μας όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα με βασικά είδη διατροφής, καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής ή με 1-2 ευρώ. Δεν είναι ελεημοσύνη, αλλά στήριξη στον αγώνα που δίνουν».

Νομικίστικη διχογνωμία

Εν ολίγοις, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια διχογνωμία νομικής φύσεως, την οποία μπορούμε να συζητάμε με άνεση χρόνου. «Αν δεν υπογράψουν μέχρι 21 τρέχοντος μηνός, δεν προλαβαίνει να μπει η μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και θα πάμε για τέλη Απριλίου, κι αν…» λέει η κ. Εξαδακτύλου.
Είναι τέτοιου μεγέθους το ζήτημα, που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», αφού χαιρέτισε την πράξη αλληλεγγύης της ΔΑΣ, είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν θα συγκρατηθώ και θα το πω: πρέπει να υπάρξει μια καθολική εξέγερση αυτού του κόσμου για να υπερασπίσει το δικαίωμά του στη δουλειά. Αυτό είναι καταδίκη σε πείνα. Εχουμε πολλά αφεντικά στο όνομα των ανεξάρτητων αρχών, δεν θυμάμαι να έκαναν τα ίδια την προηγούμενη περίοδο.
»Κι όπου έχουμε φτωχό κόσμο, αυτούς που ο κ. Μητσοτάκης αποκαλεί κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, έριξε δε γραμμή ότι θα τους απολύσει και γυρίζει στη χώρα για να προσφέρει πολιτική στήριξη σε δημάρχους που είναι αρνητές νόμων, αυτοί που μας κουνάν το δάχτυλο ότι είναι οι νομιμόφρονες…».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.