Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών..

2ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ   http://blogs.sch.gr/btaxi/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση afisa fest xorodion17.jpg
 Από την Παρασκευή 17/03/2017 μέχρι και την Κυριακή 19/03/2017 πραγματοποιείται στοΔημοτικό Θέατρο Ν.Βότση στην Καλαμαριά το 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και το 17ο Δημ. Σχ. Καλαμαριάς.
Στο 2ο Ευρωπαϊκό  Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς παίρνουν μέρος 23 χορωδίες από όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές συναυλίες από το απόγευμα της Παρασκευής 17.03.2017  μέχρι και την Κυριακής 19.03.2017 (ώρες συναυλιών 11:00-14:30 πρωί και 07:00-21:30 απογευματινές) Στο Φεστιβάλ θα παραστεί ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος , ο περιφερειακός Δ/ντης ΠΕ & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας , οι Δ/ντες Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης Σχολικοί Σύμβουλοι ενώ από εκ μέρους του Δήμου θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος , ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Πετκάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη βυζαντινή μουσική και ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν στα παιδιά την καλλιτεχνική μαγεία της μονοφωνικής πολυπλοκότητάς της. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες της Βυζαντινής Θεσ/νίκης και θα υπάρχουν μουσειοσκευές που θα αναπαριστούν τμήματα της πόλης και της βυζαντινής ζωής σε αυτή.
Το φεστιβάλ πλαισιώνουν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως η κα Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (Σάββατο 18.03.2017 ττο βράδυ) , ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης κος Παπαεμμανουήλ Πέτρος, το Clarinet Duo Noema”, (Αλέξανδρος Βασιλειάδης, Σπύρος Κούκας) και το κουιντέτο χάλκινων (Αθανασια ΛιολιουΝικολας ΠλατωνΓιάννης Σαρηγιαννίδης , Γρηγορης ΠανταζηςΚωνσταντινος Τσιουσιας).

Η Διεύντρια του 17ου Δημ.ΣχΚαλαμαριάς 7 μέλος της οργανωτικής επιτροπής

ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΦΕΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.