Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Στη μάχη σε όλη τη χώρα για την επιτυχία της απεργίας


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στη μάχη σε όλη τη χώρα για την επιτυχία της απεργίας
Καθημερινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, προετοιμασίας και οργάνωσης μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 8/12 και την απεργία στο Δημόσιο στις 24/11
Τις προετοιμασίες και τις προσπάθειές τους εντείνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα σε όλη τη χώρα, όσο πλησιάζει η μέρα της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε μια σειρά πόλεων σε όλη την Ελλάδα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με καθημερινές συνελεύσεις, συσκέψεις, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, τονίζουν τη σημασία της απεργίας και της μαζικής συμμετοχής σε αυτήν, ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που βιάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συζητούν με τους εργαζόμενους για το συνολικότερο χαρακτήρα της αντιλαϊκής επίθεσης και τους καλούν να δώσουν τη μάχη με διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.
Με το ίδιο περιεχόμενο εντείνονται οι προετοιμασίες και για την επιτυχία της απεργίας στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη. Τη μέρα εκείνη Ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικαλιστές στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Απεργία την ίδια μέρα με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στις 24 Νοέμβρη, πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σε οργανωτική σύσκεψη που πραγματοποίησαν για την προετοιμασία της, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών υπογράμμισαν την ανάγκη η απεργία των ναυτεργατών να γίνει βήμα στην πορεία κλιμάκωσης.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8/12, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους αντιπροσώπους και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων - μελών τους σε Γενική Συνέλευση που οργανώνει την Τρίτη 15/11, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του. Στην ίδια συνέλευση θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη των αντιπροσώπων του ΕΚ Αγρινίου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
Αντίστοιχα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διοργανώνει σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων την Τρίτη 15/11, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεών του, με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 8/12 και της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο στις 17/11.
Για την απεργία στο Δημόσιο, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 16/11, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φώκαιας 26). Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ
Παράλληλα με την προετοιμασία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»), με σύνθημα «Χτίζουμε μαχητικό - ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».
Εκατοντάδες εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους παίρνουν μέρος σε συνελεύσεις και συσκέψεις μπροστά στη Συνδιάσκεψη, ενώ ήδη 416 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αναδείξει τους αντιπροσώπους τους που θα πάρουν μέρος στις εργασίες της.
Στις νέες αποφάσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται και οι εξής συνδικαλιστικοί φορείς: Επιτροπές Αγώνα ΕΘΕΛ Λιοσίων, Μπραχαμίου, Βοτανικού, Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Συνταξιούχοι Ναυτικοί Ιθάκης, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας και Χανίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΣΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Αρτας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας, Δράμας και Πιερίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, τα Σωματεία Εργαζομένων «Grand Resort Lagonisi», Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Εργαζομένων «Saint George Lycabettus», Προσωπικού Κλινικής «Γαληνός», Εργαζομένων «Θεαγένειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, Τεχνικών ΟΤΕ Κεφαλονιάς, Εργαζομένων Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, τα Συνδικάτα Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, ν. Ρεθύμνης και ν. Ιωαννίνων, η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Χανίων, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων
Στο μεταξύ, σωματεία συνεχίζουν καθημερινά να πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις:
Σήμερα, Σάββατο:
-- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής, στις 11 π.μ., στο ΕΚΑ.
Αύριο, Κυριακή:
-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β).
-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος)
-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
-- Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.
-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Τη Δευτέρα 14/11:
-- Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στις 7 μ.μ., στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (πλησίον ΗΣΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.