Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλεί στη συγκέντρωση της 15ης Νοέμβρη με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων


Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καλεί η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης (δυνάμεις του ΠΑΜΕ).  
Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου απαιτούν άμεσα να δοθούν μέσα ατομικής προστασίας, εργαλεία και άλλα υλικά που λείπουν από τις υπηρεσίες αυτές, εδώ και μήνες ή και χρόνια.
Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση οργανώνεται από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης (έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου), του σωματείου που μέλη του είναι οι συμβασιούχοι του δήμου και την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης αρνείται και την παραμικρή παρέμβαση για τα παραπάνω θέματα μην τυχόν και θιγεί η διοίκηση Μπουτάρη.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ περιγράφει την επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Πολλοί εργαζόμενοι π.χ. στην καθαριότητα αναγκάζονται να αγοράζουν γάντια, μποτάκια ασφαλείας, μέχρι και φωσφορούχα γιλέκα για να προστατευτούνε. Πόσο επικίνδυνες είναι οι συνθήκες που δουλεύουμε αποδεικνύεται και από το τελευταίο εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 4/11, με το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφισσας την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή.
Μέχρι και σκούπες και σακούλες αναγκάζονται να αγοράζουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούνται. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες.
Παρά την περηφάνια της διοίκησης για το στόλο των οχημάτων, προβλήματα υπάρχουν και εδώ, με τα μικρά απορριμματοφόρα που λείπουν, τα μικρά ανοιχτά φορτηγά, σάρωθρα, τρίκυκλα κ.ά. Υπάρχουν περιοχές της Θεσσαλονίκης (π.χ. Άνω Πόλη) στις οποίες κάποιες μέρες αποκομιδή γίνεται με ανοιχτά φορτηγά και τα χέρια, γυρίζοντάς μας 40 χρόνια πίσω. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων και ότι οφείλονται στους εργαζόμενους της καθαριότητας οι 2 πρώτοι μήνες νυχτερινών και εξαιρέσιμων του 2016.
Η διοίκηση του δήμου απαντά λέγοντας στους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και χρησιμοποιεί τη γνωστή δικαιολογία για "καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς", προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη.
Η γενικότερη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται θέλει τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται συνεχώς, να απαξιώνονται και να παραδίδονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες, π.χ. μηχανουργείο Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.
Αγωνιστική απάντηση να δώσουμε και με τη συμμετοχή μας στην απεργία στους δήμους και το Δημόσιο την Πέμπτη 24 Νοέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.