Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Να μπει στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν χτες στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλι» και «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να δονούν την ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν χτες καταθέσεις στεφανιών από αντιπροσωπείες της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» στο Πολυτεχνείο.Αμέσως μετά, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΚΚΕ τιμά τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 42 χρόνια μετά, συνεχίζουμε ώστε να μπει στο επίκεντρο της εργατικής - λαϊκής πάλης ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και στην εξουσία τους, ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, σπέρνουν τον πόλεμο, ξεκληρίζουν τους λαούς, εντείνουν την εκμετάλλευση. Ο λαός μας μπορεί να κάνει ακόμα ένα αγωνιστικό βήμα μετά την πετυχημένη απεργία στις 12 Νοέμβρη, συμμετέχοντας αγωνιστικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην αυριανή διαδήλωση και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία είναι υπόλογη απέναντι στο λαό και στη νεολαία για την ενεργή συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς επικίνδυνους σχεδιασμούς».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφερόμενος στο νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη, τόνισε:
«Το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να μας εμπνέει. Τούτες τις μέρες, οι νέες γενιές βλέπουν μέσα σε αυτές τις ηρωικές σελίδες του Πολυτεχνείου και συνολικά της πάλης ενάντια στη δικτατορία ότι όταν ο λαός και η νεολαία διαλέγουν την αφοβία και με αποφασιστικότητα το δρόμο του δίκιου, του αγώνα για το δίκιο, μπορούν να γίνουν πιο ισχυροί, μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Ετσι και εμείς σήμερα συνεχίζουμε, για να δυναμώσουν οι αγώνες της νεολαίας, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή συνολικότερα, ενάντια σε αυτό το σύστημα που γεννάει φτώχεια, που γεννάει πολέμους, γεννάει προσφυγιά για τους πολλούς, για να κερδίζουν οι λίγοι, οι κεφαλαιοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.