Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας στα Κέντρα Υγείας

Αρχική

pame-ygeias-pronoias-2.jpg

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας (10.00 – 15.00), που θα γίνει στα Κέντρα Υγείας την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας. Επίσης, καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας.
Απαιτεί «να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας». Παράλληλα προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Όπως επισημαίνει: «Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, οι περικοπές στους μισθούς μας, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, οι αυξανόμενες πληρωμές των ασθενών είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως ''κόστος'', γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Τα κυβερνητικά σχέδια για πλήρη εφαρμογή της κοστολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων και των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων (DRG) οδηγούν στην λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας. Όσες μονάδες δεν προσαρμοσθούν στην επιχειρηματική λειτουργία (με ασθενείς – πελάτες και όσο το δυνατό φθηνότερους και λιγότερους εργαζόμενους) θα κινδυνεύουν με κλείσιμο».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση του αγώνα. «Δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς, πρέπει να σωθούμε μόνοι μας. Aπέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που απειλεί να συντρίψει τα δικαιώματα μας, μοναδικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και των παιδιών μας είναι να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας» αναφέρει. «Η αντιλαϊκή επίθεση αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας, για να έχει αποτελέσματα, θα δοθεί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία κάθε περιοχής, τους γυναικείους και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φορείς των ασθενών και των αναπήρων», προσθέτει.
Το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τονίζοντας: «Χρειάζεται να παραμερίσουμε όσους υπονομεύουν τον αγώνα μας, όπως είναι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που καλλιεργούν ψεύτικες αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη στον καπιταλισμό και να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια, χωρίς να συγκρουστούμε με την πηγή τους, που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είναι η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ) που προεκλογικά έλεγε ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα έλυνε τα προβλήματα μας και σήμερα καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μέσα στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης μπορούν να «εξαιρεθούν» και να σωθούν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει καθώς και συνολικά ο τομέας της υγείας».
Παράλληλα, αναδεικνύει την διέξοδο υπογραμμίζοντας: «Ο πραγματικός μας εχθρός είναι η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους, κάθε κυβέρνηση που προωθεί την πολιτική που έχουν ανάγκη για τα κέρδη τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Απέναντι στον πραγματικό εχθρό πρέπει να στρέψουμε τον αγώνα μας, να συγκρουστούμε με την πολιτική του, να αντιπαραθέσουμε τις δικές μας ανάγκες απέναντι στην κερδοφορία του.
Αυτός ο προσανατολισμός θα δώσει στον αγώνα μας το κατάλληλο περιεχόμενο, την προοπτική, τους συμμάχους που χρειαζόμαστε για να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να ανακτήσουμε τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ώστε να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτόν τον δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί».
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:
  • Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
  • Πλήρης εξοπλισμός και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ΠΦΥ Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
  • Σταθερό 5ήμερο με 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγείας αστικού και περιφερικού τύπου συνδεδεμένα με τα νοσοκομεία.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.