Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν ψαρεύει σε θολά νερά


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκέντρωση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Ο λαός να μην ψηφίσει αυτούς που χρόνια τώρα τον στέλνουν στο απόσπασμα, εκτελούν τα δικαιώματά του, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν πάει χαμένη, που δε στρέφεται κατά του λάου, αλλά τον δυναμώνει και θα τον κάνει νικητή στο τέλος. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον Εύοσμο.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, αυτοί που κατέστρεψαν το λαό υπογράφοντας μνημόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και βέβαια η κυβερνώσα "πρώτη φορά Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ), υπόσχονται ότι οι ίδιοι θα τον σώσουν, καταργώντας τα δικά τους μνημόνια μέσω της πιστής εφαρμογής τους. Δηλαδή, τα εκτελεστικά αποσπάσματα θα αναστήσουν αυτούς που εκτέλεσαν.
Το ΚΚΕ, στην 100χρονη ηρωική πορεία του, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε και συναντά, ποτέ δεν ψάρεψε σε θολά νερά, δεν είπε ψέματα στο λαό. Και αυτό αποδείχτηκε από την ίδια την ιστορία, την ίδια τη ζωή, τις πρόσφατες εξελίξεις.
Και επειδή δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά, καθαρά και ξάστερα λέμε:
Δεν απευθυνόμαστε σ' όλους ανεξαίρετα τους Ελληνες. Δεν απευθυνόμαστε μαζί στο μεγαλοεπιχειρηματία που για τα κέρδη του απολύει ή κόβει το μεροκάματο ή αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, γενικεύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εμείς απευθυνόμαστε στον απολυμένο, τον άνεργο, τον απλήρωτο, τον μερικά απασχολούμενο, τον ήδη πτωχευμένο εργαζόμενο, που θα συνεχίσει να είναι πτωχός ακόμα κι αν η χώρα αποφύγει την ανοιχτή χρεοκοπία.

Δεν απευθυνόμαστε στους μεγαλεμπόρους και τους σουπερμαρκετάδες. Είναι εχθροί. Για χάρη τους καταργούν ακόμα και την Κυριακάτικη Αργία. Απευθυνόμαστε στα θύματά τους, σ' αυτούς τους χιλιάδες μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες που για χάρη των μεγάλων κλείνουν, σβήνουν, πνιγμένοι στα χρέη.
Δεν απευθυνόμαστε στους μεγαλοαγρότες και τους μεγάλους επιχειρηματίες των τροφίμων, που επιδοτημένοι από την ΕΕ και το ελληνικό κράτος, ξεριζώνουν τους φτωχούς αγρότες, κλέβοντας την αγροτική γη για ένα κομμάτι ψωμί, μετατρέποντας όση αγροτική παραγωγή δεν πρόλαβε να ξεκάνει η ΕΕ, την ελπίδα ζωής, ανάσας, διατροφής του λαού σε απάνθρωπη, σκληρή, μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση.
Δεν απευθυνόμαστε στους τραπεζίτες, ούτε ψηφίζουμε μνημόνια που αποκλειστικό σκοπό έχουν να σώσουν αυτούς, θυσιάζοντας έναν ολόκληρο λαό. Είναι εχθροί. Φορτώνουν τα δικά τους δάνεια στο λαό.
Δεν απευθυνόμαστε στους εφοπλιστές. Τους πιο πλούσιους και συνάμα τους πιο αφορολόγητους Ελληνες. Αυτούς που δεν πληρώνουν για φόρο ούτε το 1/100 από το φόρο που πληρώνουν οι ναυτεργάτες των πλοίων τους.
Ολους αυτούς τα υπόλοιπα κόμματα τούς θεωρούν θεμέλια της οικονομίας. Είναι αυτοί που ζητούσαν πολύ πριν την κρίση την εφαρμογή των νόμων της ΕΕ, π.χ. της συνθήκης του Μάαστριχτ. Αυτές ακριβώς οι συνθήκες ονοματίστηκαν μνημόνια και βρέθηκε η ευκαιρία μέσα στην κρίση να εφαρμοστούν.
Μόνο το ΚΚΕ δεν τις ψήφισε, προειδοποιώντας επίμονα από τότε για τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται. Προειδοποιώντας γι' αυτό που συνέβη: όποιος κι αν κυβερνήσει, δεξιός, κεντρώος, αριστερός, ξεκινά αντιμνημονιακός και καταλήγει μνημονιακός. Καταντούν όλοι άθλιοι ψεύτες, γιατί υποστηρίζουν εξ αρχής το δέντρο που παράγει τα μνημόνια και έχει δύο ρίζες: την ΕΕ και την κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία, τελικά στην πολιτική εξουσία. Το δέντρο αυτό, άμα δεν το ξεριζώσεις, όσα ψέματα κι να πεις προεκλογικά, είναι απλά θέμα χρόνου πότε θα φτάσεις στην απόλυτη ξεφτίλα και θα υπογράψεις νέα, βαρύτερα μνημόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.