Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοι σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ
Με την πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που θα γίνεισήμερα, στις 11 π.μ., στοΕργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,ολοκληρώνονται οι δραστηριότητες του ταξικού κινήματος, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το απόγευμα το ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Αντικείμενο της σημερινής συζήτησης θα αποτελέσει το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του 3ου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και η προοπτική που βάζει στόχο το ταξικό κίνημα.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, χτες βράδυ, οι Λαϊκές Επιτροπές της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης οργάνωσαν πικετοφορίες. Σήμερα το πρωί ολοκληρώνονται και οι περιοδείες στελεχών του ταξικού κινήματος σε χώρους δουλειάς.
Με προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους, λεωφορεία θα αναχωρήσουν σήμερα Σάββατο από Ξάνθη (2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (3 μ.μ., Δημοτικός Κήπος), Δράμα (3 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κοζάνη (3 μ.μ., Δημαρχείο), Πτολεμαΐδα (3 μ.μ., λαϊκή αγορά), Γρεβενά (3 μ.μ., πλατεία λαχαναγοράς), Φλώρινα (2.30 μ.μ., ΚΤΕΛ), Καστοριά (2.30 μ.μ., «Μασούτης»), Κατερίνη (4 μ.μ., πλατεία), Νάουσα (4 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Βέροια (4 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου), Σέρρες (4 μ.μ., πρώην Νομαρχία), Λάρισα (2.30 μ.μ., πλατεία Εργατικού Κέντρου).
Στο μεταξύ, δείγμα του φόβου που τρέφει η εργοδοσία για το ταξικό κίνημα και την οργάνωση των εργαζομένων, αλλά και απόδειξη της σαπίλας του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι η χτεσινή προσπάθεια στελεχών του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, μαζί με στελέχη της επιχείρησης, να βάλουν εμπόδια στην επαφή του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Sani Resort» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (ιδιοκτησίας Ανδρεάδη), απαγορεύοντας σε κλιμάκιο συνδικαλιστών να μπει στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.