Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στηρίζω - ψηφίζω ΚΚΕ: Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Καζάκος, Κώστας Βουτσάς, Βαγγέλης Κορακάκης και άλλοι

Ανθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, του Αθλητισμού, επιστήμονες, συνδικαλιστές, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Για τους λόγους που δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχτούν για ακόμη μια φορά να τους κλέψουν την ψήφο. Μιλούν για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει η ελπίδα, η δύναμη αγώνα κι ανατροπής για τις σύγχρονες ανάγκες και το δίκιο του λαού, απέναντι στη βαρβαρότητα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στήριξαν και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι και απέναντι στα νέα αναχώματα.
Στις 20 του Σεπτέμβρη υπάρχει λύση.
Να γίνουμε πρωταγωνιστές, να μπούμε σφήνα στα σχέδιά τους.

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ).
«Με αυτά που βλέπω γύρω μου, ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ»

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ).
Ψηφίζω πάντα ΚΚΕ, να δυναμώσει, για να κάνει αφόρητη τη νίκη αυτών που μας κυβερνάνε.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ/Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας).
Εσείς, της Γης οι κολασμένοι,
Σκλάβοι της πείνας, της σκληρής δουλειάς,
Ο κόσμος άλλαξε, δεν περιμένει,
Σπάστε τις αλυσίδες της σκλαβιάς!
Δεν ήρθατε στη Γη για να βασανιστείτε
Και στην άλλη ζωή ν' ανταμειφθείτε!
Αν δεν καταλάβουμε τώρα, που έπεσαν οι μάσκες, την ταξικότητα των προβλημάτων, θα χαθούμε!
Κάθε Εργατική ψήφος που δεν πέφτει για να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ, είναι μια ψήφος που χάνεται στον ωκεανό της Πλάνης και της Αγνοιας!
Κάθε Αγροτική ψήφος που δεν πέφτει για να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ, είναι μια ψήφος που χάνεται στον ωκεανό της Αδιαφορίας και της Υποταγής.
Κάθε Φοιτητική ψήφος που δεν πέφτει για να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ, είναι μια ψήφος που χάνεται στον ωκεανό του Φόβου.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στην Αξιοπρέπεια, στην Υπερηφάνεια και στη Δημιουργία!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟΣ).
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος εμπιστοσύνης, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μιλά με συνέπεια και λέει τα πράγματα όπως είναι, για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.
Το ΚΚΕ θα είναι πάλι δίπλα σου και την επομένη των εκλογών, σε όλους τους αγώνες για τα δικαιώματα του εργαζόμενου και της νεολαίας, που έχουν πληγεί απ' όλα τα μνημόνια που έχουν υπογράψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ).
Γιατί η ψήφος μας είναι πολύτιμη και πλέον δεν χαρίζεται... Κερδίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ).
Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι ό,τι πιο σταθερό για όλο τον κόσμο σ' αυτή τη σαθρή πραγματικότητα.

ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ).
ΚΚΕ γιατί μπόρεσε να προβλέψει σωστά και με ακρίβεια όλα όσα τραγικά μας συμβαίνουν από την αρχή της κρίσης. Διαθέτει δηλαδή διορατικότητα, που οφείλεται στην καθαρότητα της σκέψης και των ιδεών του, αλλά και στην ανιδιοτέλειά του.

ΚΚΕ γιατί παρότι οι ρίζες του βρίσκονται πολύ μακριά, στην Οκτωβριανή Επανάσταση κι ακόμα πιο πριν, ξέρει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σήμερα. Είναι πάντα νέο και μοντέρνο.
ΚΚΕ γιατί είναι σαν τη μύγα του Σωκράτη, που αν και ενοχλητική, τελικά μας κάνει καλό: μας τσιγκλά, μας ξυπνά, μας βγάζει από τη νωθρότητα και την απραξία.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κόμματα που θέλουν να παραστήσουν τα προοδευτικά, τα φιλολαϊκά, τα «αριστερά», τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, δανείζονται συνθήματα και ιδέες από το ΚΚΕ. Επειδή, όμως, δεν έχουν την καθαρότητα της σκέψης και της ψυχής του ΚΚΕ, αργά ή γρήγορα αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν είναι παρά φτηνές απομιμήσεις, που με την κούφια φλυαρία τους προσπαθούν να μας ξεγελάσουν, να μας παραπλανήσουν, για να παραδοθούμε στην αδράνεια και τις άσκοπες θυσίες για λογαριασμό των λίγων.
Για το σήμερα και το αύριο, τώρα και πάντα ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.