Δημοσίευση: Τρί, 08/09/2015 - 13:13
Όποιο πολιτικό κόμμα υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και ότι το θεμέλιο της οικονομίας είναι το μεγάλο κεφάλαιο, είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει στην πολιτική που ζούμε σήμερα. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος,ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτέμβρη 2015.
Μετά τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, το ποια θα είναι η σύνθεσή της δεν έχει σημασία, υπογράμμισε ο Σ. Ζαριανόπουλος, εξηγώντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι με κάθε λεπτομέρεια γραμμένο, είναι το μνημόνιο, από το οποίο δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε γραμμή καμία κυβέρνηση. 
«Την επόμενη μέρα, πρέπει ο λαός με τα ίδια του τα χέρια να σώσει τα σπίτια του, να προστατέψει το μισθό και τη σύνταξή του, πρέπει οι αγρότες να μην ξεριζωθούν και να οργανώσουν την πάλη τους. Ποιος θα είναι μπροστά σε αυτή την πάλη; Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν αυτούς που τους ξεριζώνουν; Το ΚΚΕ θα είναι πάλι, το οποίο όσο πιο δυνατό είναι, τόσο καλύτερη θα είναι αυτή η πάλη και πιο αποτελεσματική και τόσο θα καταλαβαίνει ο λαός αυτό που λέει το ΚΚΕ και γρήγορα θα αποδειχθεί, ότι δεν υπάρχει λύση όσο δεν κοινωνικοποιούνται τα μέσα παραγωγής, όσο το κέρδος είναι η κορωνίδα της κοινωνίας και όχι οι ανάγκες του λαού», κατέληξε ο Σ. Ζαριανόπουλος.