Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη



Από την πλατεία Δικαστηρίων, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ. Σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 2.000 διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και εργαζόμενοι της Coca- Cola, που μοίρασαν πολύχρωμα μπαλόνια στους διαδηλωτές.


Εκεί μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να μας πιάσουν απροετοίμαστους και ότι αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, θα έρθουν και χειρότερα. Πρόσθεσε ότι το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και η σημερινή απεργία είναι μια ισχυρή απάντηση σε όλους αυτούς που εχθρεύονται ένα οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που δεν συμβιβάζεται με τη σαπίλα που επικρατεί στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.



Η πορεία κατέληξε, επίσης, στο ΥΜΑΘ. Στην είσοδο του υπουργείου οι διαδηλωτές κρέμασαν συμβολικά πανό με το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Μπροστά από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση βιοτέχνες, επαγγελματίες και έμποροι. Ανάρτησαν πανό, που γράφει:  «Όχι στη φορολογική άδικη πολιτική».  Οι επαγγελματοβιοτέχνες ενώθηκαν με την πορεία του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.