Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παράσταση για ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων!!!!!!!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»
Παράσταση για ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων
Θα γίνει την Πέμπτη, ώρα 6.30 μ.μ.
Την ανάκληση των απολύσεων δύο εργαζομένων στο ιδιωτικό κέντρο Αποκατάστασης θα απαιτήσουν με παράστασή τους την ερχόμενη Πέμπτη, ώρα 6.30 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή της Νέας Ιωνίας.
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της «Ανάπλασης», αξιοποιώντας το εργοδοτικό σωματείο προσπαθεί να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στο ταξικό κίνημα, κυκλοφορώντας εξώδικο, με το οποίο οι εργαζόμενοι εμφανίζονται να καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ, διαμηνύοντας ότι η μη υπογραφή του εξωδίκου σημαίνει και χάσιμο της δουλειάς.
Χτες, η εργοδοσία κάλεσε, για μια ακόμα φορά, την αστυνομία, όταν μέλη του κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, πήγαν στο χώρο και μοίρασαν την ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Μάλιστα, απείλησε και με μηνύσεις εναντίον στελεχών του Σωματείου Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, γιατί στην ανακοίνωσή του αναφέρονταν -λες και είναι ανώνυμος- ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Επιχείρηση τρομοκρατίας
Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Με τις απολύσεις των δύο εργαζομένων θέλουν να σας τρομοκρατήσουν για να στηρίξουν τα κέρδη τους, που ξέρετε ότι είναι πολλά. Θέλουν να δέχεστε χωρίς διαμαρτυρία να σακατεύεστε στη δουλειά λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, φυσιοθεραπευτές, τραυματιοφορείς κ.ά.) και ειδικών υποδομών (γερανάκια κ.ά.). Θέλουν να δουλεύετε αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι, χωρίς ρεπό, με προσωπική και οικογενειακή ζωή διαλυμένη. Με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνε καλά οι δουλειές των εμπόρων της αποκατάστασης. Οι εργοδότες ξεσαλώνουν. Μειώνουν τους μισθούς, τις εισφορές, καταργούν τις συμβάσεις και τη σταθερή σχέση εργασίας... Από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια. Στο μοναδικό δημόσιο ίδρυμα αποκατάστασης υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, την ίδια ώρα που οι επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο γιγαντώνονται. Εκμεταλλεύονται το γονιό που θα πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει για να ξαναδεί το παιδί του να περπατάει, τη λαϊκή οικογένεια που θα κάνει τα πάντα για τον άνθρωπό της. Δίπλα στα χάλια του δημόσιου, υπάρχουν οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει στην "Ανάπλαση". ...Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι απολυμένοι συνάδελφοι συμμετείχαν στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου ενάντια σε αυτήν την κατάσταση, σε αυτήν την πολιτική. Διπλός ο στόχος του εργοδότη, από τη μια πλευρά να πνίξει τη φωνή του σωματείου στο χώρο και από την άλλη μεριά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μην οργανωθούν στο σωματείο τους και να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους... Αγώνας τώρα μαζί με το σωματείο μας για να τον αναγκάσουμε να πάρει πίσω τις απολύσεις, για να δουλεύουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.