Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές
Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις δημάρχων, οι οποίοι ζητούν τηνκατάργηση του ΟΣΚ αντί για την κατάργηση δομών των δήμων.
Οπως τόνισαν οι εργαζόμενοι «παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ και τις ευθύνες των εκάστοτε διορισμένων Διοικήσεων, ο Οργανισμός, με τη δουλειά και τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων σε αυτόν, συνέχισε και συνεχίζει να αποτελεί τον μοναδικό αξιόπιστο αρμόδιο φορέα για την κατασκευή Δημόσιων, σύγχρονων και ασφαλών Σχολικών Υποδομών».
Ο ΟΣΚ έχει αποδυναμωθεί σε ποσοστό 70% την τελευταία διετία, τόσο από πλευράς προσωπικού όσο και πόρων. Για παράδειγμα, πριν από ενάμιση χρόνο οι εργαζόμενοι - μαζί με τους συμβασιούχους - έφταναν τους 480, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόλις 110.
Είναι δε ενδεικτικό ότι ο ΟΣΚ είναι πρώτος σε ένταξη σχολικών κτιρίων στο ΕΣΠΑ, με 86 κτίρια να βρίσκονται σε φάση κατασκευής, ενώ σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας σε κάθε 3 σχολεία που κατασκευάζουν οι ιδιώτες άμεσα ή μέσω των Δήμων αντιστοιχούν 5 σχολεία κατασκευής από τον ΟΣΚ. «Γεγονός που είναι προφανές ότι προκαλεί "αγανάκτηση" σε ορισμένα γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα, που σε αγαστή συνεργασία με επιχειρηματικά συμφέροντα επιβουλεύονται αυτά με σκοπό την κερδοσκοπία», σημείωσαν οι εργαζόμενοι.
Σημείωσαν, επίσης, ότι για τα σχολεία που φτιάχνονται μέσω ΣΔΙΤ προκύπτουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα (π.χ. 4ώροφο Δημοτικό Σχολείο!), τα οποία οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ δεν εγκρίνουν. Από την άλλη, επισήμαναν ότι οι λεγόμενες «συγχωνεύσεις σχολείων» όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά προκύπτουν σοβαρά θέματα υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά, καθώς περισσότερα από το 50% των σχολείων είναι άνω της 50ετίας και χρειάζεται άμεση αντικατάστασή τους με σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.