Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Για τα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας Η παρέμβαση του ΚΚΕ

ΒΟΥΛΗ
Για τα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας
Η παρέμβαση του ΚΚΕ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας έγινε χτες στη Βουλή ειδική αναφορά με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε:
«Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την κατάρρευση της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967. Στις 23 και 24 Ιούλη του 1974 έγινε ένας συμβιβασμός ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο.
Συμβιβασμό τον χαρακτήρισε τότε το ΚΚΕ και συμβιβασμός ήταν.
Σήμερα, 39 χρόνια μετά, επιβεβαιώνεται περίτρανα εκείνη η εκτίμηση του ΚΚΕ.
Η δημοκρατία που αποκαταστάθηκε ήταν και είναι ταξική. Είναι, αν θέλετε, μια άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων. Σήμερα η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση, μια κρίση την οποία βιώνει με δραματικό τρόπο η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, του λαού, το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά.
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα, γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα, έχει σαπίσει και αυτό εκδηλώνεται σε όλες του τις δραστηριότητες, σε όλες του τις εκφάνσεις. Δεν γιατρεύεται, κατά την άποψή μας, και δεν εξανθρωπίζεται.
Μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τα λαϊκά στρώματα είναι η συσπείρωση, η πάλη, η λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση πριν από όλα της αντιλαϊκής πολιτικής για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική λαϊκή εξουσία. Υποστηρίζουμε ότι ναι, μόνο τότε θα λειτουργήσει ουσιαστικά η δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.