Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Συσσίτια, έχουν δεν έχουν μνημόνιο!!!!!!!!!

Συσσίτια, έχουν δεν έχουν μνημόνιο
Ολο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη καταφεύγουν πλέον σε συσσίτια για να μπορέσουν να επιβιώσουν, γεγονός που δείχνει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και στην Ολλανδία, όπου, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Bloomberg, υπάρχουν πλέον 135 τράπεζες τροφίμων που προσπαθούν να βοηθήσουν όσους επιβιώνουν με λιγότερα από 180 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τα αιτήματα για επισιτιστική βοήθεια αυξήθηκαν 20% κατά το πρώτο τρίμηνο. Σε πολλές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, το φαινόμενο έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τη μεγαλύτερη κάμψη στα επίπεδα ευημερίας από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα, η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 και πλέον ετών, τον Απρίλιο, και η οικονομία της περιοχής συρρικνώθηκε για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.
Απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη την Ευρώπη
(...) οι Ευρωπαίοι αναγκάζονται εκ των συνθηκών να αλλάξουν δουλειά, σπίτι και συνήθειες για να τα βγάλουν πέρα με τις χαμηλότερες αμοιβές, τις αλλαγές που γίνονται στις αγορές και την επιβράδυνση των οικονομιών. Τα ίδια προβλήματα απασχολούν και τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, μιας χώρας με πιστοληπτική ικανότητα «ΑΑΑ», αλλά και τους κατοίκους της Λιόν, του Δουβλίνου και της Βαλένθια. «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάτι που για την ώρα ονομάζουμε κρίση, αλλά σύντομα θα γίνει κανόνας», δηλώνει ο Ramon Congost Valles, 62 ετών, διευθύνων σύμβουλος του ινστιτούτου κατασκευαστικής τεχνολογίας της Βαλένθια.
Στο χορό της κρίσης όλοι οι ισχυροί
(...) Οι κατώτερες του προσδοκώμενου εξαγωγές αλλά και εισαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο ενισχύουν τα σενάρια πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ενδεχομένως οδεύει σε σημαντική επιβράδυνση. Η παγκόσμια οικονομία θα χάσει - στην περίπτωση που δεν υπάρξουν νέα μέτρα από το Πεκίνο - τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι φόβοι για την πορεία της Ευρωζώνης έχουν αναζωπυρωθεί, και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν εύθραυστη ανάπτυξη. Ενδεχόμενη συνεχής επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές άλλες οικονομίες. Ιδιαίτερα «εκτεθειμένες» είναι οι χώρες που εξάγουν εμπορεύματα, όπως χάλυβα και πετρέλαιο, και εξαρτώνται από την ακόρεστη ζήτηση των κινεζικών εργοστασίων για πρώτες ύλες» (τα ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.