Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο τη ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα 13χρονο προσφυγόπουλο,  μαθητή Α’ Γυμνασίου, που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6/11, σε σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, την ώρα που το παιδί πήγαινε στο σχολείο δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο- που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του- από δυο φασιστοειδή που φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Μάλιστα συνέχισαν να εκτοξεύουν απειλές προς το νεαρό μαθητή να μην τολμήσει να ξανάρθει σχολείο, να εγκαταλείψει τη χώρα κ.α.
Πρόκειται για αποτρόπαια κίνηση που καμία σχέση δεν έχει με την αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους κατατρεγμένους αυτούς λαούς.
Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων που οργανώνουν ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με σκοπό να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της περιοχής (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.α.). Κατέφυγαν στη χώρα μας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις βόμβες που απειλούσαν τη ζωή τους.
Στη πατρίδα μας φιλοξενούμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, όπου και πάλι μπροστά στο κέρδος, αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι 2ης κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στριμωγμένοι σε γκέτο ή παρατημένοι στα χέρια διάφορων ΜΚΟ και χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και[k1]  που πιθανόν να έχουν συγγενείς.
Η παραπάνω κατάσταση δίνει χώρο σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, σε φασιστικούς -ναζιστικούς θύλακες, με ξεπερασμένες αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας, για να σπείρουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών, αλλά και στη «ψυχή» των ανήλικων μαθητών.
Μιλάμε για παιδιά, θύματα της ανοιχτής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στις χώρες της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Εγκλωβίστηκαν εδώ από τις απαράδεκτες πολιτικές της Ε.Ε. στις οποίες ενεργό ρόλο διαδραμάτισε και η τωρινή αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος και ασπίδα αλληλεγγύης:
·        Να απομονώσουμε τις ρατσιστικές - αντιδραστικές φωνές.
·        Να καταδικάσουμε αποφασιστικά την αιτία της προσφυγιάς. Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, την αρπαγή του πλούτου των λαών.
·        Να αντιπαρατεθούμε με την απάνθρωπη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που οδηγεί στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας, μαζί και χιλιάδων παιδιών χωρισμένων από τις οικογένειές τους.
·        Να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα ένταξης των προσφυγόπουλων σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης.
·        Να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές αλληλεγγύης (εκδηλώσεις υποδοχής, συγκέντρωση διάφορων ειδών κ.ά.).

Καλούμε  σε κινητοποίηση την  Παρασκευή 8  Νοέμβρη  στις 18:00μ.μ. στο ρολόι της Νεάπολης(Ελ. Βενιζέλου και Αν. Παπανδρέου)

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019

 [k1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.