Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αρχική

Καλεί σε αγώνα για να μην κλείσει τμήμα σε κανένα σχολείο

Κάθε άλλο παρά «κανονικά» ξεκίνησε η σχολική χρονιά, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, καθώς, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ειδικότητα ή κατεύθυνση που έχουν επιλέξει, στα ΕΠΑΛ και Γενικά Λύκεια αντίστοιχα, γιατί δεν συμπληρώνεται σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η «ευαισθησία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη μόρφωση των παιδιών, για τη δήθεν αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της πολυδιαφημιζόμενης «νέας αρχής των ΕΠΑΛ» έφτασε στο σημείο να κλείνει για άλλη μια φορά τμήματα στα ΕΠΑΛ.
Συγκεκριμένα, στο ΕΠΑΛ του Σταυρού, 11 μαθητές, στην προοπτική της μετακίνησης 50 χλμ. καθημερινά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητας που επιθυμούν, άλλαξαν ειδικότητα. Αντίστοιχα 16 μαθητές από το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κ.ά.
Η Ομοσπονδία καλεί τους γονείς και τους μαθητές να μην υποκύψουν σε πιέσεις για αλλαγή ειδικότητας, τονίζοντας ότι είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή να ολοκληρώνει την ειδικότητα που επιθυμεί και όχι αυτή που αναγκάζεται.
Απαιτεί:
  • Τα τμήματα, οι τομείς, οι κατευθύνσεις των ΓΕΛ και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.