Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

ΔΡΑΜΑ

Αρχική

Σε κοινό αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο προχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της Ενωτικής Κίνησης Δημοσίων Υπάλληλων (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο Νομαρχιακό Τμήμα Δράμας της ΑΔΕΔΥ, αποκλείοντας από το προεδρείο τούς εκλεγμένους εκπροσώπους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στήριξε το ΠΑΜΕ. Αυτό συνέβη όταν η ΔΑΣ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη και μάλιστα με διαφορά μιας ψήφου από την πρώτη παράταξη.
Οι συγκεκριμένες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο και κατέλαβαν όλες τις θέσεις. «Απέδειξαν και με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά ακόμη, την ταύτισή τους σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, παρά τις κατά καιρούς κοκορομαχίες τους. Εξάλλου, αυτό το αποδεικνύουν και με την καθημερινή τους "αδράνεια" και με την καλοστημένη επιχείρηση χειραγώγησης του κινήματος των εργαζομένων και με τη σύμπλευσή τους στη γραμμή υπηρέτησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της στήριξης των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτήν την πολιτική. Γι’ αυτό και αποκλείουν, όπου μπορούν, τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ», σημειώνει η ΔΑΣ.
«Εξάλλου, είναι γνωστή η στάση των ηγεσιών αυτών των παρατάξεων σε μια σειρά συνδικαλιστικούς φορείς, όπως π.χ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, στο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Δράμας, στον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου έχουν αποκλείσει από τα προεδρεία τούς εκλεγμένους συνδικαλιστές με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ», προσθέτει, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν και να συσπειρωθούν με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία και τις γυναίκες για να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική και την κυβερνητική προπαγάνδα. Με το σύνθημα "μπροστά οι δικές μας ανάγκες" να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα».
Επίσης, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Δράμας, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.