Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μαχητικό συλλαλητήριο χτες στη Θεσσαλονίκη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκητα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, συνταξιουχικά σωματεία, με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που εκδηλώνεται και μέσα από το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην οποία μίλησε ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με αυτό το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πλασάρει παραμύθια περί δίκαιης ανάπτυξης, πως αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουμε, επιστρέφουμε στην "κανονικότητα". Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να αφοπλίσουν την εργατική τάξη και το λαό».
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.
Σε άλλες πόλεις
Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χτες και σε πόλεις της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία που πραγματοποιήθηκε μετά από μεγάλη νεροποντή, μίλησε η Αγγελική Δασκαλάκη, αναπληρώτρια γραμματέας του Εργατικού Κέντρου. Στα Τρίκαλα, στη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου μίλησε η Βάσω Μπακάση, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Στην Καρδίτσα, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία απηύθυνε χαιρετισμό η Ελένη Καρυά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας τους συνταξιούχους του νομού να πάρουν μέρος στην πανθεσσαλική συνταξιουχική συγκέντρωση στις 19/6 στη Λάρισα, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Και στις τρεις θεσσαλικές πόλεις ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους.
Για χτες Τετάρτη ήταν προγραμματισμένα επίσης συλλαλητήρια σε Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Καβάλα, Ξάνθη και Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.