Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Τετάρτη 30 Μάη 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Τετάρτη 30 Μάη 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
Η «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ!
Το «τέλος των μνημονίων» είναι η συνέχεια των περικοπών, των αντιλαϊκών μέτρων, της φοροληστείας, των χαρατσιών. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και τα προνόμια στο κεφάλαιο. Είναι οι «επιτηρήσεις», οι «εποπτείες» και η άγρια λιτότητα για το λαό. Είναι τα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, οι ελλείψεις στα σχολεία, τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια, τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία, τα πανάκριβα φάρμακα. Είναι η αρπαγή του σπιτιού του μεροκαματιάρη και του άνεργου από τα κοράκια και τις τράπεζες. Είναι τα «ματωμένα» πλεονάσματα. Έτσι βγαίνει «ζεστό» χρήμα για τους καπιταλιστές. Έτσι «προικοδοτούνται» οι «επενδυτές». Η «ανάπτυξή» τους είναι η ανάπτυξη των κερδών τους. Για το λαό προορίζονται ό,τι ψίχουλα πέσουν από το βαρυφορτωμένο τραπέζι τους.  
Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ Η «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!
ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!   ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!
Για μας οργάνωση είναι να γραφόμαστε στα σωματεία μας, στους συλλόγους μας, στις επιτροπές αγώνα μας. Να συζητάμε, να συνεδριάζουμε, να κάνουμε συνελεύσεις. Να αποφασίζουμε από κοινού την κατεύθυνση και τις μορφές της πάλης μας. Να έχουμε καθαρό τον αντίπαλο, καθαρό και το σύμμαχό μας. Να δρούμε μαζί. Εμάς οι διεκδικήσεις μας δε συμβιβάζονται με τη μισή ζωή. Παράγουμε τα πάντα, διεκδικούμε να ζούμε σαν άνθρωποι. Το αφτί μας δεν ιδρώνει από κηρύγματα υποταγής, ηττοπάθειας κι απογοήτευσης.
Για μας τα προβλήματα δε χωρίζονται. Όλα διαμορφώνουν τη ζωή μας, σε όλα από πίσω βρίσκει κανείς την εκμετάλλευση για το κέρδος. Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, παλεύουμε και για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή. Παλεύουμε για τους μισθούς και τις συντάξεις, παλεύουμε και για το πάρκο στη γειτονιά. Παλεύουμε ώστε να μη χάσει κανείς άνθρωπος του μόχθου το σπίτι του, παλεύουμε και για να μη ζούμε τον 21ο αιώνα χωρίς διαδρομές λεωφορείων, με νερό – εμπόρευμα και με πλημμύρες στην πρώτη βροχή.
ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ, ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ!
-          Για 751€ κατώτερο μισθό. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
-          Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενάντια σε απολύσεις και τρομοκράτηση των εργαζομένων.
-          Ενάντια στη φοροληστεία και στα χαράτσια.
-          Για μαζικούς διορισμούς και αύξηση της χρηματοδότησης σε Υγεία και Παιδεία.
-          Ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και στις κατασχέσεις.
-          Για χώρους άθλησης και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση σε όλους.
-          Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση. Για σύγχρονες και φθηνές υπηρεσίες και υποδομές, για όλο το λαό, σε μεταφορές, ύδρευση, ενέργεια.
-          Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στις επεμβάσεις. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΝΕΟΙ , ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΗ,  7ΜΜ,  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Πλατεία Σκρα)
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.