Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5ος Αγώνας Δρόμου της ΕΔΥΕΘ

Η ΕΔΥΕΘ οργανώνει φέτος τον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένο στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, αγωνιστή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Αγώνας διεξάγεται με το σύνθημα:

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ
ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά
Κανεις εφησυχασμος – κανενας εφησυχασμενος!
τιμούμε τον Μαραθωνοδρόμο και Αγωνιστή της Ειρήνης
ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη 2018 και έχει επιλεγεί νέα διαδρομή. Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει στις 19:00 από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και διαμέσου της Νέας Παραλίας, του Λευκού Πύργου και της Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού (Κουντουριώτου και Σαλαμίνος).

Η όλη απόσταση είναι 5.000μ., ενώ θα υπάρχει και μία εναλλακτική (μικρότερη) διαδρομή από το Λευκό Πύργο έως την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού μήκους 1.500μ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.

Ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ, της ΕΠΣΜ, της ΕΚΑΣΘ κι άλλων αθλητικών φορέων, Κοινοτήτων απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Δεν αποτελεί μόνο αθλητική-αγωνιστική διοργάνωση, αλλά και μαζική, κοινωνική εκδήλωση με σκοπό να εκφραστεί η θέληση του λαού και της νεολαίας της πόλης μας υπέρ της ειρήνης, ενάντια στους πόλεμους και το σύστημα που τους γεννά.

Πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο site της ΕΕΔΥΕ: www.eedye.gr   
Για δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, στη διεύθυνση eedyethess@gmail.com και στα τηλέφωνα 697.979.8500 & 698.723.5644


Στη «γειτονιά μας» - μετά τη νέα επίθεση των δυνάμεων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας - ακούγονται εκκωφαντικά πλέον τα «τύμπανα» ενός νέου, γενικευμένου πολέμου. Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος έχουν μετατραπεί σε θάλασσες συγκέντρωσης τεράστιων ναυτικών στρατιωτικών δυνάμεων. Ο λαός της Συρίας βρίσκεται μπροστά σ’ ένα νέο αιματοκύλισμα με απρόβλεπτες τις συνέπειες και τις διαστάσεις, που αυτό μπορεί να έχει για τους λαούς όλης της περιοχής.

Στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο «κονταροχτυπιούνται» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, για να εξασφαλίσει ο καθένας καλύτερες θέσεις και μεγαλύτερα κέρδη για τις δικές τους επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό προωθείται ταχύτατα η απόφαση ολοκλήρωσης της ΝΑΤΟποίησης της περιοχής. Αυτό που ενδιαφέρει ΗΠΑ και ΕΕ, είναι η γρήγορη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κόντρα στα μελλοντικά προβλήματα, που αυτή η ένταξη μπορεί να δημιουργήσει αύριο για τους λαούς μας.

Θεσσαλονίκη
22 Απρίλη 2018

Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.