Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ........ΨΗΦΙΣΜΑ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ

      Σήμερα Τετάρτη 18 Απρίλη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η Γενική Συνέλευση  του Σωματείου μας, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της καταδικάζει την  πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από τα άλλα κράτη – μέλη του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε την  πείρα και γνωρίζουμε ότι τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα περί χρήσης χημικών όπλων έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επεμβάσεις, όπως έγινε στο παρελθόν σε Γιουγκοσλαβία,   Ιράκ, Λιβύη, όπως γίνεται σήμερα και στη Συρία.
Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η κλιμάκωση της επίθεσης στη Συρία ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στόχος των ιμπεριαλιστών είναι το μοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και η διασφάλιση του ελέγχου των δρόμων μεταφοράς τους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετεί τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη μπορούν να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
Εμείς οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Συρίας, που δολοφονείται από τους ιμπεριαλιστές και ξεριζώνεται από τις εστίες του.
θα δυναμώσουμε τη δράση μας και με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε και θα απαιτήσουμε μαζικά για:
  • Καμιά ελληνική υποστήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στην χώρα μας.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
  •  Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρω-ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ».

Θεσσαλονίκη 18 Απρίλη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.