Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Σταγόνα στον ωκεανό η προκήρυξη θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά και καμία απόλυση συμβασιούχου ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή τη δημοσίευση προκήρυξης θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό και ότι με την υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμού».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Πριν από μια εβδομάδα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίες στους υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων. Παρακολουθώντας τόσο καιρό τις τοποθετήσεις σας επί του θέματος οφείλουμε να ομολογήσουμε το ταλέντο που έχετε να ανάγετε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο σε επίτευγμα. Μάλιστα, ακούσαμε από στελέχη σας να μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε από πλευράς "κουαρτέτου" προκειμένου να το "περάσετε", ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδενικό, αφού πρόκειται για υπηρεσίες "ανταποδοτικού" χαρακτήρα και οι μισθοί βγαίνουμε από τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες.
Πριν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, κ. υπουργέ Εσωτερικών, λέγατε ότι ... από τη στιγμή που το ελεγκτικό δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων -εδώ να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κλείνανε τότε 2,5 χρόνια συνεχούς δουλειάς- εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση υποχρεούται να προχωρήσει στη λύση της "αντισυνταγματικά παρατεινόμενης" σύμβασής τους. Μετά τις κινητοποιήσεις, "βρέθηκε" ο τρόπος να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις μέχρι τέλος Μάρτη και παράλληλα να "τρέξει" μια προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στις υπηρεσίες "ανταποδοτικού" χαρακτήρα. Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα!
Το σωματείο μας εδώ και χρόνια δίνει μάχη προβάλλοντας ως κύριο αίτημα το "μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Θεωρούμε ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό και ότι με την υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμού. Αυτά τα σημειώνουμε κ. υπουργέ, γιατί μας είπατε ότι δεν θέλουμε την προκήρυξη... Τα πράγματα δεν είναι έτσι και το ξέρετε πολύ καλά... Όπως επίσης είστε γνώστης της κάθετης αντίθεσής μας στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας.
Κ. Υπουργοί,
Στις 27 Μάρτη λήγει η προθεσμία για τις θέσεις ΥΕ και λίγο πιο πριν για ΠΕ ΤΕ και ΔΕ -θα προλάβει το ΑΣΕΠ μέσα σε 3 μέρες (!) να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες; Ρητορικό το ερώτημα... Σαφώς όχι… Τι θα γίνει από 1/4, που θα απολυθούν οι συνάδελφοι; Μήπως εκ των πραγμάτων θα διευκολύνετε κάποιους πρόθυμους και "έτοιμους από καιρό" δημάρχους να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες σε εργολάβους - επιχειρηματικούς ομίλους; Ήδη κάποιοι δήμαρχοι -όπως μαθαίνουμε- έχουν προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις από κοντά να δίνουν χέρι βοηθείας.
Κ. Υπουργοί,
Τέλος Μάρτη απολύετε 9000 συναδέλφους - συμβασιούχους που πιάσανε δουλειά οι περισσότεροι πριν τρία χρόνια, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μακροχρόνια άνεργοι όλοι τότε και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για να προσλάβετε 8.166 μέσω ΑΣΕΠ, που η διαφορά τους από τους προηγούμενους είναι ότι είναι τώρα άνεργοι. Εφαρμόζετε δηλαδή πολιτική μοιράσματος της φτώχειας, φύγε εσύ - έλα εσύ… Βάζετε με την τακτική σας τους τώρα μακροχρόνια ανέργους απέναντι στους πριν 3 χρόνια ανέργους, υποδαυλίζοντας τη διχόνοια των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θα μας βρείτε απέναντι όλους μαζί! Όλοι μαζί θα σας δώσουμε την απάντηση… Την απάντηση που αρμόζει και που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη!
Όλοι μαζί στους δρόμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά - Καμιά απόλυση συμβασιούχου - Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους του Δήμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.