Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους μικρομεσαίους αγρότες

Η ΟΕΦΣΕΕ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν στα μπλόκα του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Η πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της ΕΕ και της ΚΑΠ που έχει συμφωνήσει και καθορίσει, οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων.
Από αυτή την πολιτική ωφελούνται οι σύγχρονοι «τσιφλικάδες» - μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες καθώς και οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα από τους παραγωγούς και τα πουλούν πανάκριβα, επιβαρύνοντας κι άλλο το πενιχρό εργατικό – λαϊκό εισόδημα, για να αποκομίζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Τα μονοπώλια που αποφασίζουν τι, πόσο και πώς θα παράγεται στη χώρα μας με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία τους και όχι τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας.
Επιπλέον, η πολιτική της φοροεπιδρομής στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας μας πλήττουν από κοινού όλους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι η πολιτική που στηρίζει τους εκμεταλλευτές του μόχθου των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών και έχει την «υπογραφή» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και όλων των κομμάτων και δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια είναι στην ίδια πλευρά και σχεδιάζουν, αποφασίζουν, εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, γι αυτό και πρέπει να μας βρουν απέναντί τους, σε κοινό αγώνα. Ο αγώνας αυτός πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και να ανοίγει την προοπτική ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής, με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. Οι δυνατότητες να εξασφαλιστούν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού υπάρχουν, αλλά «σκοντάφτουν» στην κερδοφορία των μονοπωλίων. Χρειάζεται, λοιπόν, να φύγουν από τη μέση όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας κι απομυζούν τον πλούτο που παράγουμε όλοι εμείς, οι εργάτες, οι αγρότες, οι βιοπαλαιστές.
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, και γι΄ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Πρόκειται για το δρόμο της σχεδιασμένης ανάπτυξης της παραγωγής όπου η γη και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και ο λαός θα έχει την εξουσία στα χέρια του, αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.