Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Καταγγέλει το κάλεσμα των Ενώσεων Αποστράτων για συμμετοχή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου902.gr
 
Το κάλεσμα που απευθύνει με ανακοίνωσή του το συντονιστικό συμβούλιο των τριών ενώσεων αποστράτων αξιωματικών (ΕΑΑ) για συμμετοχή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη για το όνομα της ΠΓΔΜ, όπως και τις θέσεις των Ενώσεων για το θέμα καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). 
Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως:
«Με τις θέσεις τους αυτές τα ΔΣ των ενώσεων του υπουργείου, που εποπτεύονται από τα Γενικά επιτελεία, καλλιεργούν τον εθνικισμό και το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς και αυτό προσπαθούν να το περάσουν σαν "πατριωτισμό"! Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ταυτίζονται με τις αντιδραστικές - σκοταδιστικές απόψεις, εκτός του κόμματος του πολιτικού τους προϊστάμενου και με εκείνες της Χρυσής Αυγής, με την οποία συναγελάζονται επίσης και στις γιορτές μίσους στο Γράμμο, το Βίτσι και στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη στην Αθήνα.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι, όπως άλλωστε και ο ελληνικός λαός, επιβάλλεται να μη δίνουν σημασία στα καλέσματα των ενώσεων αποστράτων του ΥΕΘΑ και άλλων εθνικιστικών κύκλων για συλλαλητήρια και να έχουν καθαρά στο μυαλό τους, όλους τους παράγοντες του ζητήματος». 
Η ΚΕΘΑ σημειώνει πως όπως στο πρόσφατο παρελθόν «Και σήμερα πάλι οι εξελίξεις διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο με βάση τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας», προσθέτοντας πως «Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για οικονομική και γεωπολιτική κυριαρχία, γενικότερα και πιο ειδικά στα Βαλκάνια, είναι τεράστιος εγκυμονώντας κινδύνους για τους λαούς». 
«Το πρόβλημα με τη γειτονική χώρα δεν είναι κυρίως το όνομα!», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «Πρώτα από όλα θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση για αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών. Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, ο όρος "Μακεδονία", ή παράγωγό του μπορεί να περιλαμβάνεται, ως γεωγραφικός προσδιορισμός».
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.