Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!” – Οι μαθητές οργανώνουν και συντονίζουν τον αγώνα τους

"Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!" - Οι μαθητές οργανώνουν και συντονίζουν τον αγώνα τους
ΠΗΓΗ
Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, σχολίασε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας:
«Τώρα δωρεάν σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές!
Η συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές εκδρομές είναι δικαίωμα όλων των μαθητών! Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να καταργεί σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό με τη δικαιολογία ότι οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα! Το να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στις εκδρομές δωρεάν, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς μας να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δεν πέρασε απ’ το μυαλό ούτε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε της ΝΔ…;;;!!! Η ΝΔ, μάλιστα, το …τερμάτισε λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς δεν υποχρεώνονται όλοι οι μαθητές να πάνε, παρά μόνο όσοι το αντέχει το πορτοφόλι τους!
Τώρα να δυναμώσει σε κάθε σχολείο το αίτημα να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπ. Παιδείας, με έλεγχο στις εταιρείες μεταφοράς, τα ξενοδοχεία κ.λπ., ενταγμένες εξ’ ολοκλήρου στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μορφωτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε σε μια μέρα 2,4 δισ. ευρώ για να κλείσει συμφωνίες για F-16 με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και δεν έχει για τις σχολικές μας εκδρομές…;;;!!! Ούτε βήμα πίσω απ’ αυτά που μας αξίζουν και μας στερούν!»
Η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα 5μελή και τα 15μελή, τα σχολεία όλης της Ελλάδας να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Γενάρη στην Αθήνα. Για να συντονιστούν και ν’ ανταλλάξουν ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας των μαθητών, αλλά και για την άμεση απάντηση που πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο τους ακόμα χειρότερο…
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας σημειώνει:
Όλοι εμείς οι μαθητές που από την αρχή της χρονιάς:
οργανώνουμε τον αγώνα μας κόντρα σε παλιά και νέα προβλήματα. Που στις 30 Οκτώβρη πλημμυρήσαμε τους δρόμους της χώρας οργανώνοντας μαθητικές πορείες σε πάνω από 44 πόλεις διεκδικώντας ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει…
δεν τσιμπήσαμε και δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήθελε να μας πιάσει στον ύπνο για να μη μας βρει απέναντί της…
δεν καθόμαστε στ’ αυγά μας αλλά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερούν, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα…
…ήρθε η ώρα να συναντηθούμε, να συντονιστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας μας!
Να συζητήσουμε για το πώς συνεχίζουμε, για την άμεση απάντηση που πρέπει να δώσουμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.
Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ζωντανέψουμε τις μαθητικές μας κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν!
28 Γενάρη οι μαθητές όλης της Ελλάδας ενώνουμε τη φωνή μας στην πανελλαδική μας συνάντηση!
Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.