Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος χαιρετίζει την σημαντική επιτυχία των Μεταλλεργατών της Τουρκίας


Σχετική εικόνα



Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος χαιρετίζει την σημαντική επιτυχία των Μεταλλεργατών της Τουρκίας που κόντρα σε Εργοδότες και Κυβέρνηση υπέγραψαν νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση.
Ενώ ήδη οι εργοδότες είχαν προχωρήσει σε ανακοίνωση λοκ άουτ , η Κυβέρνηση της Τουρκίας, σαν εκπρόσωπος των Βιομηχάνων Μετάλλου της Τουρκίας, απαγόρευε στο Συνδικάτο BirlesikMetal και στους 180.000 μεταλλεργάτες της Τουρκίας να προχωρήσουν σε Απεργία στις 2 Φλεβάρη. Κόντρα στην Κυβερνητική απαγόρευση οι μεταλλεργάτες της Τουρκίας ετοιμάζονταν να απεργήσουν διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης οι Μεταλλεργάτες διεκδικούσαν διετή Συλλογική Σύμβαση με αύξηση 30% στους μισθούς. Οι εργοδότες αντιπρότειναν 3ετή σύμβαση με αύξηση 3%. Μετά ανέβασαν την πρόταση τους στο 6%.
Η αποφασιστικότητα των μεταλλεργατών να συνεχίσουν τον αγώνα και να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους, παρά τις απαγορεύσεις και τα εμπόδια των εργοδοτών οδήγησε την εργοδοσία να αποδεχθεί διετή Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αύξηση 26%.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος καταγγέλλει τις προσπάθειες της Τουρκικής Κυβέρνησης να εμποδίσει τους αγώνες των εργατών. Αντίστοιχες πρακτικές και μεθόδους επιχειρούν και οι εργοδότες στην Ελλάδα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η αλληλεγγύη του BirlesikMetal στον δικό μας αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, την οποία πετύχαμε μετά από 9 μήνες αγώνων.

Χαιρετίζουμε τη σημαντική επιτυχία του Συνδικάτου BirlesikMetal
και σας εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη.
Ζήτω ο αγώνας των μεταλλεργατών!


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.