Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:Κάλεσμα της Εν.Προοδευτικής Συνεργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξι θεσσαλονικη ερμης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Κάλεσμα ενόψει των εκλογών του σωματείου

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες, το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ» έχει προκηρύξει εκλογές στις 6 και 7 του Φλεβάρη.

Βγήκαν λοιπόν στο «μεϊντάνι» να στήσουν τα δόκανά τους,
οι νυν χαλίφηδες του προεδρείου (Ενωτική κίνηση- Ν.Ξεκίνημα) αλλά και οι «ριγμένοι» τους, απ΄ την μοιρασιά της καρέκλας, τέως χαλίφηδες Κ. Γιαννακάκης  κ.α.,  μαζί με  όψιμους συνοδοιπόρους τους  «Αδάμαστους» ,που όπως φαίνεται κατάφεραν να τους «δαμάσουν» σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χειροκροτούν εκείνους για τους οποίους μάζευαν υπογραφές κατηγορώντας τους για οικονομική αδιαφάνεια.
ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ
Ο τσακωμός και οι δήθεν αντιπαλότητες είναι τεχνητές.
Όλοι αυτοί μέχρι χθες και συνδιοικούσαν  και συμφωνούσαν σε όλα όπως θα τα βρουν μια χαρά και μετά τις εκλογές.
Ο καβγάς τους και τα τζαρτζαρίσματα κάθε  φορά λίγο πριν τις εκλογές,έχει να κάνει με τα πόστα και τις καρέκλες.

Αυτοί που διοικούν σήμερα αλλά και αυτοί που διοικούσαν μέχρι χθες, παρουσιάζονται σήμερα ως καινούριοι (ενόψει των εκλογών του σωματείου) εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους δράση σε τουαλέτες, παγκάκια και τέντες, αδιαφορώντας για τις κλήσεις και το κυνηγητό από την Τροχαία.

Είναι οι ίδιοι που συμφωνούσαν με τους νόμους της δήθεν «Καλής απελευθέρωσης», που έφερναν προτάσεις για ευέλικτα τιμολόγια και σπάσιμο του ενιαίου τιμολογίου,που κοίμιζαν τον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια κρατώντας τον μακριά από κάθε κοινωνικό αγώνα,βάζοντας πλάτη να περάσουν αδιαμαρτύρητα όλα τα μέτρα που πέρασαν τα τελευταία χρόνια.

Είναι αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα στο να φορτωθούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής αντικατάστασης των νέων ταξιμέτρων και του POS, που συμφωνούν με το νέο νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου - κυβέρνησης που ουσιαστικά νομιμοποιεί την δράση των εταιριών διαμεσολάβησης τύπου UBER, BEAT,PLOON κ.α. στο να μας κλέβουν το μεταφορικό μας έργο.
Συνάδελφε,συναδέλφισσα,όπως συμβαίνει πάντα όταν κοντεύουν εκλογές  λέγονται, ακούγονται και ψιθυρίζονται πολλά.
Η Ε.Π.Σ. θέλει να σε ενημερώσει ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα, μακριά από τα μαγειρεία και τα ζυμωτήρια  που στήνουν οι γνωστοί μηχανισμοί συκοφάντησης των παρατάξεων τους,και ούτε μπαίνει σε προεκλογικά παζάρια καρέκλας του τύπου -έλα μαζί μας και θα σου δώσουμε ετούτο ή θα σου δώσουμε εκείνο- λες και μοιράζουν τ΄ αμπελοχώραφο τους.
Όλοι τους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά σαν τα μούτρα τους δεν είμαστε,ας το καταλάβουν και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.   
Η Ε.Π.Σ. στάθηκε  δίπλα σου με όσες δυνάμεις είχε όλο το προηγούμενο διάστημα,  δεν περίμενε τις εκλογές για να εμφανιστεί στις πιάτσες,έχει βγάλει χιλιάδες ανακοινώσεις,είτε καλέσματα, είτε ενημερώσεις,έδωσε και δίνει τον αγώνα να σταματήσουν τα γραψίματα και το κυνηγητό της τροχαίας, απέναντι στην αδιαφορία του προεδρείου.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,  η Ε.Π.Σ.  κοιτάει στα μάτια και  απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους,  που δίνουν καθημερινά με αξιοπρέπεια την μάχη του μεροκάματου κι όχι σε εργολάβους-βανάκηδες, και προεδρεία Ρ/Τ, που σε αγαστή συνεργασία με το προεδρείο του ΕΡΜΗ ,έχουν στήσει μηχανισμό χειραγώγησης και αντιμετωπίζουν  τα μέλη τους σαν «προβατάκια» όποτε έχουν εκλογές εκατέρωθεν.
Στο κάλεσμα αυτό της Ε.Π.Σ. χωρούν και όλοι οι  συνάδελφοι συνδικαλιστές που με ανιδιοτέλεια αλλά και αυταπάρνηση οραματίζονται ένα σωματείο συμμετοχικό,μαζικό, αγωνιστικό,μαχητικό, διεκδικητικό.
Ένα σωματείο που δεν θα αρκείται στην τυπική ετήσια Γ.Συνέλευση ,άλλα θα έχει σωστά και έγκαιρα ενημερωμένους συναδέλφους με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όπου τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις θα τον έχουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι.
Ένα σωματείο που δεν θα περιορίζεται στα αμιγώς συντεχνιακά ζητήματα, αλλά που θα διεκδικεί αιτήματα που πατούν και δίνουν λύση στα πραγματικά προβλήματα του συναδέλφου και αφορούν τα ευρύτερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα,στοχεύοντας σε συμμαχίες με εκείνους τους φορείς, κλάδους και συλλόγους,που έχουν αγωνιστική διάθεση, δεν είναι θεατές και δεν υποτάσσονται στην βάρβαρη αυτή πολιτική που μας τσακίζει όλους το ίδιο, για να συνεχίσουν να αβγατίζουν τα κέρδη τους   μια χούφτα ξένων και ντόπιων τρωκτικών του πλούτου.   
Σε καλούμε να δώσεις το παρών σου στις κρίσιμες αυτές εκλογές, να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της Εν.Προοδευτικής Συνεργασίας με όλες σου τις δυνάμεις, τη μόνη δύναμη συνέπειας και αισιοδοξίας που συνεχίζει να αγωνίζεται για το δίκιο του αυτοαπασχολούμενου στο Ταξί.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Απαιτούμε άμεση επιβολή ενιαίου κομίστρου στην ατομική επιβατική μεταφορά και παροχή του μεταφορικού έργου αποκλειστικά από οχήματα δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) και επαγγελματίες οδηγούς.
-Επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος.

-Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που διέρρευσε και συνεχίζει την παράδοση του κλάδου στις μεγάλες εταιρείες.
-Ζητάμε την άμεση κατάργηση των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης 4070-4093.Η άδεια Ταξί να μείνει προσωπική.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης.
-Να παρθεί πίσω το χαράτσι των νέων ταξιμέτρων.Σε περίπτωση υποχρεωτικής επιβολής άμεση επιδότηση από το κράτος στο ύψος του απαιτούμενου ποσού της αντικατάστασης.
-Μείωση 50% των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα-αρκετά κερδίζουν τόσα χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες στις πλάτες μας.
-Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες
-Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και σημαντικού μέρους του αρχικού ποσού.Αρκετά φεσωθήκαμε για τις τράπεζες.
-Εδώ και τώρα τέρμα στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικίας, κινητής και ακίνητης περιουσίας για την λαϊκή οικογένεια.Μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
-Δωρεάν δημόσια περίθαλψη για όλους.Σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλους με αύξηση δαπανών από τον προϋπολογισμό.
-Αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους προσαυξημένο για κάθε προστατευόμενο μέλος.
-Κατάργηση της φοροληστείας από το πρώτο ευρώ και του κεφαλικού φόρου-χαρατσιού, του τέλους επιτηδεύματος.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.