Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος! Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος - Ολοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός» και «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Καμία θυσία για την πλουτοκρατία», Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 10/1 κινητοποιήσεις έξω από Ειρηνοδικεία, σε πολλές πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική - λαϊκή κατοικία, στην παραπέρα «θωράκιση» των πλειστηριασμών που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Οι ίδιες οι κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία, εξάλλου, εντάσσονταν στο πολύμορφο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης στο οποίο έχει καλέσει το ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.
Στην Αθήνα, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οδό Λουκάρεως έξω από το Ειρηνοδικείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και του χτυπήματος του απεργιακού δικαιώματος.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε την εξής δήλωση: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να αρπάξει την κατοικία του λαού βήμα - βήμα. Προχωράει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησε στην αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και τώρα συνεχίζει, αρπάζει τη λαϊκή κατοικία όποιου χρωστάει στο Δημόσιο. Εμείς θα βρισκόμαστε συνέχεια στο δρόμο, θα αγωνιστούμε για να μη χάσει κανείς το σπίτι του. Οπως και να τους κάνουν τους πλειστηριασμούς, εμείς θα είμαστε συνέχεια μπροστά και δεν θα χαθεί κανέναν σπίτι, ούτε από τους τραπεζίτες, ούτε από το κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα».
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στη Θεσσαλονίκη, Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ στη διάρκειά της κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ που βρίσκεται έξω από το κτίριο και την έκαψαν, καταγγέλλοντας την πολιτική της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από την Εθνική Τράπεζα.
Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκαν από τα ταξικά συνδικάτα και στα δικαστήρια των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.
Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στα Γιάννενα και στη Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.