Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Κ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Κ.



Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς που στις πρόσφατες εκλογές του Σ.Ε.Δ.Κ. που έγιναν στις 16.01.2018, έδωσαν μεγαλύτερη δύναμη στη Δ.Α.Σ. που βγήκε πιο ενισχυμένη αφού εξέλεξε 2 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο από 1 που είχε στο προηγούμενο και για πρώτη φορά 1 αντιπρόσωπο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ανατροπής της κατάστασης που επικρατεί στο Σύλλογό μας αλλά και στην Ομοσπονδία όπου ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει οδηγήσει σε απογοήτευση και ηττοπάθεια τους συναδέλφους και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα. Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα να ενημερώνουμε και να εμψυχώνουμε τους συναδέλφους ώστε να μη δέχονται τίποτε λιγότερο από αυτά που δικαιούνται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους και θα αγωνιζόμαστε σταθερά και με συνέπεια και σοβαρότητα για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, μαχητικό, ενωτικό, ανυποχώρητο έτοιμο να αντεπιτεθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε στην πρώτη του συνεδρίαση στις 23.01.2018, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Η Δ.Α.Σ. πρότεινε την εκλογή αναλογικού-αντιπροσωπευτικού Προεδρείου του Δ.Σ. ως την πιο δίκαιη λύση αφού με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται στη σύνθεση του Προεδρείου του Δ.Σ. η βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Συγκεκριμένα η πρόταση μας ήταν να λάβει τη θέση του Προέδρου η 1η δύναμη, τη θέση του Γραμματέα η 2η δύναμη και τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου η 3η δύναμη, δηλαδή η Δ.Α.Σ. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφούσα παράταξη, τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» η οποία πρότεινε την κάλυψη όλων των θέσεων από μέλη της παράταξής της στο Δ.Σ.  Η Δ.Α.Σ φυσικά καταψήφισε την πρόταση αυτή. Η δεύτερη δύναμη, το «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» δεν κατέθεσε δική της πρόταση και ψήφισε «λευκό» στην πρόταση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» ενώ ένα μέλος της, την υπερψήφισε. Στη συνέχεια το μέλος του «Ενωτικού Ψηφοδελτίου» που συντάχθηκε με την πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης, κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, για «μεταφυσικούς» -από όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε- λόγους. Με τη στάση τους οι δυνάμεις αυτές, απαξιώνουν τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος παραβιάζοντας βασικές αρχές λειτουργίας του όπως η αντιπροσωπευτικότητα και η αναλογικότητα. Είναι οι δυνάμεις που μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου θα βάλουν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των παλιών.         
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του Δήμου για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ώστε να γνωρίζουν τη στάση που τηρεί η κάθε παράταξη και αν τελικά οι «πράξεις» της συμβαδίζουν με τα «λόγια» της.
Τα συμπεράσματα δικά σας, συνάδελφοι. Σας καλούμε να συνταχθείτε με τη Δ.Α.Σ. και το Π.Α.ΜΕ ώστε συντονισμένα να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση στα εργασιακά μας κεκτημένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την ψήφο των συναδέλφων όποια παράταξη και αν στήριξαν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις διαδικασίες και τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και θα παλεύουμε ενάντια σε ότι και όποιον τα απαξιώνει και τα εκφυλίζει. Η Δ.Α.Σ. με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και οργάνωση θα συνεχίσει να διαθέτει τις δυνάμεις της στους ταξικούς αγώνες που έρχονται.

25 γεναρη 2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.