Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/58Vd9vnAqd4

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό των απολύσεων πραγματοποίησαν σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.) που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή προγραμματισμένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου παρέμειναν μέχρι και τις 6 μ.μ., απαιτώντας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες», «Τσίπρα - Μητσοτάκη ακούστε το καλά οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης κινητοποίησης, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας φρουρούσαν το κτίριο και είχαν περικυκλώσει τους εργαζόμενους. Μάλιστα, όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν την πύλη του υπουργείου, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την τρομοκρατία και την καταστολή βροντοφωνάζοντας «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. και έφυγε στις 6 μ.μ., με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία των συμβασιούχων και όταν αποχώρησε δέχθηκε τις αποδοκιμασίες τους.
Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα με μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί έξω από το ΥΜΑΘ.
 Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί με βολικούς συνομιλητές. Έτσι δέχθηκε να συναντηθεί με δύο μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ της ΕΛΒΟ από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ και απέκλεισε στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι εκλεγμένα στην Ομοσπονδία Μετάλλου και στο ΕΚΘ, καθώς αυτά που λένε δεν είναι αρεστά, γιατί επιμένουν ότι η ΕΛΒΟ πρέπει να βγει από το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και να συνεχίσει την παραγωγική λειτουργία καθώς μπορεί να παράγει φθηνά και ποιοτικά οχήματα για τις λαϊκές ανάγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση προκειμένου να πληρωθούν οι επί 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.